Terug naar blogoverzicht

Argan olie zorgt tijdens de winter voor huid, nagels en haar (3)

Argan olie zorgt tijdens de winter voor huid, nagels en haar (3)

De winter heeft zijn voor- en nadelen. De enige reden waarom vrouwen bang zijn voor de winter is omdat winter het seizoen is van droge huid, springerig haar, ruwe handpalmen, gesprongen lippen en beroerd uitziende nagels. Zeker de winter kan een nachtmerrie zijn. Maar het is weer de Argan olie die je met een gerust gevoel de winter door kan helpen. Naast hierboven genoemde, dienen we de voeten te blijven behandelen met de wonderolie.

Oorzaken van een droge huid

Naast dat droge huid vaak genetisch bepaald is, kunnen er andere oorzaken zijn:

 • voedingsmiddelen en toevoegingen
 • suiker
 • verontreinigde lucht
 • stressvol leven
 • roken
 • alcoholconsumptie
 • UV licht
 • droge lucht door kachels en centrale verwarming

Wanneer je al last hebt van een droge huid, dan kunnen de volgende oorzaken de droogheid van de huid verergeren.

 • winters weer
 • blootstelling aan de zon
 • éénzijdig voedingspatroon
 • (te vaak) wassen met zeep
 • gebruik van te veel cosmetica

Pas op met crèmes in de winter

In een koude en droge winter is er ook een verhoogde kans op uitdroging, vooral als je ook nog eens zonder handschoenen zou gaan fietsen in de droge vrieskou en de gure wind. In de winter staat de CV ook aan en die zorgt ervoor dat er in huis een droge atmosfeer is waardoor de huid nog sneller uitdroogt.

Vaak last van een droge huid tijdens seizoen overgangen? Wist je dat crèmes voor minimaal 75% uit water bestaan? Kijk maar eens op de verpakking. Aan het begin staat altijd 'Aqua' of 'Water' vermeld. Het ingrediënt dat als eerste genoemd wordt op een etiket komt het meeste voor in een product. Water dus! Nu snap je ook waar de uitdrukking 'Waterkoud' vandaan komt als mensen de koude wind in het gezicht voelen tijdens lagere temperaturen. Wanneer je gezicht of handen constant bedekt zijn met een laagje crème (lees: water) dan kan dat dus vervelende gevolgen hebben.

Een droge en trekkende huid is de meest voorkomende kwaal als gevolg van bevriezing op je huid. Maar ook een ruwe of schilferige huid zijn meestal geen uitzondering. Logisch als je bedenkt dat bij winterse temperaturen je blote gezicht als het ware miljoenen ijskristalletjes vormt als er water op ligt. Het is daarom raadzaam om geen doorsnee gezicht- of handcrème te gebruiken als de temperaturen onder de 10 graden dalen. Wij raden aan geen crème maar een goede huidolie.

Pure Argan olie beschermt en herstelt (in de winter)

Cosmetische Argan olie heeft een milde notengeur. Argan olie heeft een lager vriespunt dan water en trekt snel in de huid. In de vorige Blogs hebben we de werkzame stoffen toegelicht. Het voordeel van Argan olie ten opzichte van andere huid oliën of een vette crème is dat Argan olie een hele droge olie is en daardoor sneller in de huid intrekt. Neem in de winter dus altijd een flesje Argan olie mee in je tas, zodat je je handen, gezicht en ... ja, ook je lippen regelmatig kunt insmeren. Argan olie is ook een fantastisch product tegen bijvoorbeeld droog en beschadigd haar.

Onthoud: 1 á 2 druppels is voldoende voor gezicht of handen. De olie goed insmeren voor een optimaal resultaat.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews