Ons bedrijf voldoet aan de nieuwe wet Wkkgz

Vanaf 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg ((Wkkgz) gefaseerd ingevoerd. Met ingang van 1 januari 2017 is de wet volledig van kracht. De wet geldt voor alle zorgaanbieders. Zowel voor zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren, zoals ZZP’ers. Het gaat hierbij om alle ZZP’ers die zorg verlenen via de Zorgverzekeringswet en de wet Langdurige Zorg en ZZP’ers die cosmetische zorg aanbieden. Pedicural Voetzorg is vanaf 1 januari 2017 Wkkgz-proof.

Wat is het doel van de Wkkgz?

De Wkkgz gaat over het aanbieden van goede zorg en de behandeling van klachten en geschillen. Doel van de Wkkgz is een transparante, laagdrempelige en oplossingsgerichte klachtenafhandeling met als uiteindelijk resultaat: verbetering van de kwaliteit van de zorg, door van klachten te leren.

Wat betekent dit voor ons als (medisch) pedicure?

Wij noemen, zonder hierbij volledig te zijn, enkele aandachtspunten:

  • bieden van goede zorg
  • beschikken over een kwaliteitssysteem
  • systeem voor het veilig melden van een incident
  • verstrekken van informatie over de aangeboden zorg aan de cliënt op verzoek
  • op verzoek cliënten informeren over de rechten die uit deze wet voortvloeien
  • aangesloten zijn bij een erkende Geschillenregeling/Commissie

Voor meer informatie over de wet Wkkgz, bekijk de website van Rijksoverheid.

 

Wet Wkkgz

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2024?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

4.5

Ik kwam met de fiets en vond het jammer dat ik mijn fiets niet ergens aan vast kon zetten voor de deur. Daarnaast vond ik het jammer dat ik niet met PIN kon betalen en dat dat dus niet op de website staat. Tijdens de behandeling werd ik verder wel prima op m'n gemak gesteld, dat vond ik erg prettig. Het maken van de afspraak was wat lastig, want het formulier op de site werkte toen (vorig jaar) niet goed. Vervolgens telefonisch de afspraak gemaakt en daar later een bevestiging van gekregen. Uiteindelijk kwam het dus goed. Ik ben erg vriendelijk geholpen, zowel met de afspraak maken als tijdens de behandeling. Enkele opmerkingen over het evaluatieformulier, je kan bij bepaalde vragen niet antwoorden met "niet van toepassing". Dat had ik bij enkele vragen wel willen invullen. Bijvoorbeeld over het op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. En de vraag "Hoe beoordeelt u de aanwezigheid van informatie in de praktijk die u nodig heeft", is wat mij betreft niet duidelijk.

- J. Drenkelford

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews