Terug naar blogoverzicht

Coronavirus en sluiting praktijk (deel 2.)

Coronavirus en sluiting praktijk (deel 2.)

Het bestuur van ProVoet, onze landelijke brancheorganisatie heeft haar advies omtrent het coronavirus en de pedicurepraktijk bijgesteld, naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van 15 maart jl. In het artikel hieronder leest u de maatregelen die wij hebben moeten nemen om u en ons te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Het advies luidt om met ingang van 16 maart de pedicurepraktijk te sluiten en alle ambulante werkzaamheden stop te zetten tot en met 28 april 2020. Deze sluiting is inmiddels verlengd tot en met 28 april 2020. In onze voorgaande blog berichtten wij u nog uitgebreid over de getroffen maatregelen en volgden wij de adviezen van het RIVM. We zien ons nu genoodzaakt om hiervan af te wijken.

Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Het kabinet adviseert mensen dringend om nóg voorzichtiger te worden. Zo riep minister Bruins van Volksgezondheid in de persconferentie op om te allen tijde anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren.
Horecagelegenheden, sportclubs, sauna’s en andere aanpalende faciliteiten sluiten vanaf zondag 15 maart hun deuren tot in ieder geval 28 april. Ondanks dat het pedicurevakgebied niet direct op één lijn is te plaatsen met bovengenoemde sectoren, is de oproep tot het nemen van 1,5 meter afstand voor de landelijke brancheorganisatie voldoende reden om tot dit advies te komen.

Een ander bijkomend aspect is dat in de voetverzorgingsbranche gewerkt wordt met aerosolen en bijbehorende nevel, dat tot snellere verspreiding van het virus zou kunnen zorgen. ProVoet acht het onverantwoord voor haar leden om nog langer door te werken en neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het advies van ProVoet gaat op dit moment dus een stap verder dan de adviezen van de overheid.

Wij zijn momenteel alle cliënten die de komende weken staan ingepland, te bellen of te mailen die vóór 28 april staan ingepland, te annuleren.

Uw medisch pedicureteam Ria en Samantha hebben de praktijk gesloten tot 28 april 2020.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews