Terug naar blogoverzicht

Cosmetische voetverzorging

Cosmetische voetverzorging

Cosmetische voetverzorging is iets wat u zeker een keertje moet proberen. Deze behandeling maakt de voetverzorging compleet. Cosmetische voetverzorging is meer dan het mooi maken van de voeten, het is de brug naar totaalverzorging van de voet. In een cosmetische voetbehandeling staat de huidproblematiek en het algemeen gevoel van (voeten)welzijn centraal. In onze praktijk is het mogelijk naast een standaard voetbehandeling, aansluitend de voeten in een bubbelend voetbad met origineel Dode Zeezout en etherische olie te ondergaan (= Cosmetische voetbehandeling). Vind u dit nog niet genoeg, dan kunt u vervolgens ook nog met de voeten plaatsnemen op een Shiatsu-voetmassagetoestel (= Cosmetische voetbehandeling Plus). Hierna zullen wij een korte uitleg geven van de behandelingen en uitwerkingen daarop.

Huidverzorging

Onze voethuid heeft verzorging nodig, dit komt omdat veel factoren van buitenaf een aanval doen op de van nature gezonde voethuid. Ook kan de vochthuishouding van uw voeten uit balans zijn waardoor de huid uitdroogt en zijn natuurlijke bescherming verliest. Het uitdrogen van de voethuid kan ontstaan door onder andere vloerverwarming, het intensief reinigen van de huid met te agressieve producten of verkeerd schoeisel. Ook kunnen andere factoren een rol spelen zoals bijvoorbeeld: medicijnen, stress, verkeerde voeding of interne ziektes. Dit kan leiden tot: droge en/of ruwe huid, kloven en overmatige eeltvorming, dunne slecht doorbloede huid. Het is genieten van de bovenste plank, en nog eens goed voor uw doorbloeding en de huid ook. Ook voelen uw voeten na zo’n behandeling weer lekker zacht aan. Wat wilt u nog meer.

Voetbad met Dode Zeezout en etherische olie

Voetbaden met Dode Zeezout zorgen ervoor dat uw voeten worden gereinigd (scrubt de dode huidcellen!) en dat u zich ontspant. We worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke elementen door het voedsel dat wij eten en onze omgeving. Een goede reiniging in de vorm van een voetbad met Dode Zeezout helpt te ontdoen van gifstoffen. Tevens zitten er in Dode Zeezout veel mineralen zoals Magnesium die goed zijn voor ons lichaam. Mineralen worden niet aangemaakt door ons lichaam zelf, maar dienen te worden toegediend. Het kiezen van het soort olie is vooral een persoonlijke keuze. Olie is goed voor heel veel dingen, het ontspant vooral de voeten en de huid en het geeft een lekkere ontspannen geur. Goede olie zorgt ervoor dat de voeten ook na het voetbad met zout lekker zacht aan blijven voelen. Olie heeft veel eigenschappen maar reinigen doet het niet echt.

Shiatsu voetmassage

Shiatsu is een massagetechniek uit Japan. De inspiratiebron ligt bij de lange en rijke Oosterse traditie van geneeskunde. Het woord betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. Energiebanen (meridianen) en drukpunten (tsubo’s) zijn de spillen waar de techniek om draait.

Ons Shiatsu-voetmassagetoestel maakt gebruik van Shiatsu-massage om vermoeide, pijnlijke voeten te verlichten en te bevrijden van de dagelijkse stress. Bij de Shiatsu voetmassage worden essentiële drukpunten op de voeten behandeld, zodat in korte tijd energie in het lichaam wordt gereguleerd. De drukpunten die worden behandeld zijn uiterst effectief bij het behandelen van vele klachten. U plaatst de voeten eenvoudig op de 36 draaiende Shiatsu massageknoppen, die de massagebewegingen kopiëren en een heerlijke ontspanning is het eindresultaat.

Zien wij u op korte termijn in onze behandelstoel??
Namens het (medisch) pedicureteam Ria en Samantha

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews