Terug naar blogoverzicht

Duurzaam inkopen- en ondernemen

Duurzaam inkopen- en ondernemen

W zullen eerst eens ingaan op de definitie van duurzaam inkopen:" duurzaam inkopen vindt plaats als een bedrijf bij het inkopen rekening houdt met de aspecten op sociaal- en milieugebied".

De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij nu sinds een jaar de eerste schreden hebben gezet op het pad van duurzaam inkopen, wat weer een onderdeel is van het ruimere begrip duurzaam ondernemen. Het streven naar een duurzamere, ecologische manier van leven om klimaatverandering aan te pakken, blijft groeien en staat hoog op de agenda binnen de politiek. In alle sectoren reageren bedrijven al door werkplekken in te richten in een duurzame omgeving. En hoewel velen dit om morele overwegingen doen, is er ook een zakelijk voordeel om groener te worden. De stap naar een duurzaam bedrijf vindt niet alleen plaats omdat het helpt bij het verminderen van klimaatverandering. Er zijn dus ook commerciële overwegingen. Duurzaam ondernemen kan een reële impact hebben op de bedrijfsresultaten. De kosten op de werkplek kunnen worden verlaagd, als er wordt bespaard op energieverbruik, recycling etc.


Duurzame energie en elektrisch vervoer zijn een perfecte combinatie

Er is een elektrische auto aangeschaft voor ambulante voetzorg welke wordt opgeladen via de laadpaal aan de muur van de praktijk. Deze wordt voorzien van stroom vanuit het eveneens aangeschafte zonnepanelensysteem op het dak. Het laadpunt aan de gevel bij de praktijk is als het ware een eigen elektrisch tankstation. Wanneer de zonnepanelen elektriciteit genereren en de auto staat te laden, gaat de zonne-energie direkt naar de auto. De elektriciteit wordt niet, zoals vaak gedacht wordt, eerst teruggeleverd aan het net en dan pas aan de auto. De auto kan in dit geval gewoon gezien worden zoals elk ander apparaat in huis. De zonne-energie gaat eerst naar alle apparaten, waaronder de elektrische auto, en wordt pas teruggeleverd aan het net wanneer er een overschot is.

Huisvesting; warmtepomp i.c.m. spouwmuurisolatie ultieme investering

Om het energieplaatje compleet te maken is er naast de reeds aanwezige spouwmuurisolatie ook een investering gedaan van een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp. Deze warmtepomp haalt op een duurzame manier energie uit de buitenlucht, en kan hiermee de praktijkruimte aangenaam verwarmen én zelfs verkoelen.
Het gasverbruik en daardoor de rekening daalt, maar de elektriciteitsrekening stijgt daarentegen wel, welke weer opgevangen wordt door het zonnepanelensysteem op het dak.

“Voor niets gaat de zon op”

Met dit gezegde wordt bedoeld dat alles geld of moeite kost, behalve als het van de zon komt. De zon krijgen we, als deze schijnt, voor niets. Dus dachten wij vanuit commerciele belangen: ”Voor niets gaat de zon op, ondernemer!”. Doe er iets mee en investeer daarin!

Omdat ook de kosten van grondstoffen alsmaar hoger worden kunnen wij door duurzaam te (blijven) ondernemen de tarieven van de behandelingen voor de clienten betaalbaar houden.

Warme groet van uw medisch pedicures

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews