Terug naar blogoverzicht

Feiten en fabels

Feiten en fabels

In dit blogbericht hebben wij een aantal feiten en fabels onder elkaar gezet over uw voeten

Feiten

 • Bacteriën zijn mede oorzaak van zweetvoeten.
  Zweetvoeten die vies ruiken worden veroorzaakt door afvalstoffen van de bacteriën in uw zweet. Door producten te gebruiken die het transpireren tegengaan, kunt u snel van uw zweetvoeten afkomen. Verzorg uw voeten goed en verwijder oude huidcellen en eelt. U kunt door het gebruik van Povidonjodium de bacteriën die de geur veroorzaken doden.
 • Wintertenen ontstaan als voeten te lang aan kou zijn blootgesteld.
  Door kou vernauwen uw bloedvaten en worden uw tenen minder goed doorbloed. Vooral geen hete kruiken of andere warmtebronnen gebruiken, maar afwisselend koude en warme voetbaden nemen. U kunt uw voeten met een crème masseren die de doorbloeding van uw huid bevordert.
 • Lopen op hoge hakken is slecht voor het lichaam.
  Op hoge hakken lopen is niet alleen slecht voor uw voeten, maar ook voor uw knieën en rug. Wissel regelmatig af tussen hoge hakken en schoenen met een lagere hakhoogte. Vrouwen hebben maar liefst 4x zo vaak last van voetproblemen als je het vergelijkt met mannen. Een mogelijk voor de hand liggende verklaring voor dit probleem is dat vrouwen vaak te lang op hoge hakken lopen.
 • Oppassen met blaren om erger te voorkomen.
  Als u vaak last heeft van blaren, deze niet doorprikken, dit verhoogt de kans op ontstekingen. Als de blaar op een vervelende plaats zit vraag dan advies bij uw medisch pedicure. Wij hebben op onze website een aparte blog geschreven over blaren.
 • Zonder basecoat op den duur verkleurde nagels.
  Je nagels zijn vrij poreus en daarom is het beter je nagels eerst met een basecoat (kleurloze lak) te lakken alvorens je gekleurde lak aanbrengt. Zonder deze basecoat zou je nagel op den duur kunnen verkleuren.

Fabels

 • Zwangerschap heeft geen invloed op voeten.
  Dit is onjuist. Onder invloed van hormonen verandert er in korte tijd veel in je lichaam. Sommige veranderingen hebben impact op je spieren en gewrichten. Ook je voeten krijgen het zwaar te verduren. Ook het vasthouden van vocht is een normaal verschijnsel bij zwangere vrouwen.
 • Orthopedische schoenen zijn altijd lelijk, plomp en zwaar.
  Onzin, want tegenwoordig kun je kiezen uit hele fraaie series semi-orthopedische schoenen. Vlotte modellen in allerlei modekleuren. En ook is het vaak een compromis tussen functionaliteit en trends: handgemaakte orthopedische schoenen zien er tegenwoordig leuk en sportief uit en steeds vaker geeft een client zijn of haar persoonlijke voorkeuren en voorbeelden, waarna het model zo nauwkeurig kan worden nagebootst.
 • Enkels worden bij het dragen van hoge schoenen zwakker.
  Mensen die toch al enkelklachten hebben, zijn gebaat bij hoge schoenen waarmee je niet kan zwikken. Een hoge of halfhoge schoen geeft de enkel iets meer stevigheid. Maar dat gezonde voeten zwakker worden door het dragen van hoge schoenen is absoluut een fabel.
 • Voetproblemen zijn aangeboren.
  Voetproblemen zijn zelden aangeboren. Verkeerd schoeisel is bijna altijd de veroorzaker bij pijn en ongemak aan de voet. Zo’n 70% van alle voetproblemen komt door slecht zittende of te nauwe schoenen, verkeerde zolen en door overbelasting van de gewrichten.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews