Terug naar blogoverzicht

Hoe vaak naar de pedicure!

Hoe vaak naar de pedicure!

Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging. Dat betekent dat je gemiddeld zo’n 8x per jaar de pedicure bezoekt. Mensen die zeer veel eelt aanmaken is het aan te bevelen om de 4 weken een bezoek te brengen aan de pedicure.

Geen voetklachten, toch pedicure bezoeken

Het is een misvatting dat wanneer men geen problemen aan de voeten heeft, men ook niet naar de pedicure hoeft. Veel problemen kunnen immers voorkomen worden bij een regelmatig bezoek aan de pedicure. Zoals bijvoorbeeld likdoorns en kloven. De pedicure kan tijdig problemen herkennen en eventueel voorkomen of oplossen en kan er eventueel tijdig doorverwezen worden.

Waarom een bezoek aan de pedicure

De pedicure heeft een professionele kijk op uw gezondheid van uw voeten. Voorafgaand aan de behandeling, wordt de conditie van uw voeten geanalyseerd en worden eventuele klachten besproken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is voetverzorging absoluut geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan uw onderdanen. Omdat je niet meer zelf bij je voeten kunt komen. Je bent diabetes en je wilt de voeten regelmatig controleren op eventuele wondjes. Ter voorkoming van pijnlijke problemen of juist het verhelpen daarvan, voor ontspanning en een verzorgd uiterlijk, maar bijvoorbeeld ook bij veel sporten, een staand beroep of een medische aandoening.

Duur van een pedicure behandeling

Afhankelijk van de soort behandeling duurt een gemiddelde pedicure behandeling tussen 30-45 minuten. Dit is bij een standaard voetbehandeling waarbij geen complicaties en/of veel eeltvorming aanwezig is. Indien u de nodige adviezen van de pedicure opvolgt kan het bezoek aan de pedicure desnoods nog iets korter duren. U krijgt hierdoor geen korting, maar besef wel dat het absoluut in uw eigen belang is voor een dagelijkse (thuis)pedicurebehandeling en NIET alleen uw voetverzorging aan de pedicure overlaat.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews