Terug naar blogoverzicht

Hoelang duurt een pedicurebehandeling

Hoelang duurt een pedicurebehandeling

Ga je binnenkort naar de (medisch) pedicure? Dan is het prettig om vooraf te weten hoelang een behandeling ongeveer gaat duren. In deze blog geven wij richtlijnen over de behandeltijd van een voetverzorging.

Afspraak maken

Een bezoek aan de pedicure begint bij het maken van de afspraak. Waar u bij de kapper vaak terecht kunt zonder afspraak, is dit eigenlijk nooit het geval bij een pedicure. In onze praktijk kunt u alleen een afspraak maken via de telefoon of mail; zie onze website onder de button ‘Afspraak maken’. Dus binnenwandelen is er niet bij. Wij willen bij een behandeling/voetverzorging van een cliënt alle tijd en aandacht voor de geplande cliënt. Telefoon wordt ook niet opgenomen tijdens behandelingen. Op basis van uw voorkeuren kan de pedicure een behandeling met u inplannen. Zo voorkomt u bovendien dat u voor niets een bezoek aan onze pedicurepraktijk brengt.

Reistijd en wachttijd

Hoewel er in Nederland duizenden voetverzorgers zijn en er dus vrijwel altijd één in de buurt bij u zit, dient u ook rekening te houden met reistijd. In vrijwel alle dorpen en steden vindt u een (medisch) pedicure binnen een straal van circa 3 kilometer. De reistijd zal dus nooit hoog oplopen. Toch is het verstandig om wat meer tijd in te plannen, zodat u (ruim) op tijd bent voor uw behandeling. Bent u te laat voor een behandeling? Dan kan het zijn dat de pedicure uw behandeling niet kan uitvoeren, omdat er al een nieuwe cliënt ingepland is. Veel pedicures zullen hier kosten voor in rekening brengen.
Onze praktijk brengt hier zogenaamde ‘verzuimkosten’ in rekening. Dit zijn de kosten die gemoeid gaan met de geplande afspraak. Dit staat ook bij ‘Afspraak maken’ vermeld op onze website.

Hoe lang duurt een behandeling

De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren. Informeer daarom bij de pedicure van uw keuze welke behandelingsduur geldt, zodat u weet waar u aan toe bent.
Wij kunnen al wel aangeven dat een deelbehandeling (bijvoorbeeld verwijderen van alleen een likdoorn) ongeveer 10 minuten duurt. Voor de overige behandelingen zoals aangegeven in vooroverleg met ons. Het is voor een nieuwe cliënt niet door de telefoon te beoordelen welke exacte tijd voor een standaardbehandeling benodigd kan zijn. Een client met goed verzorgde voeten zal circa 30 minuten behandeltijd in beslag nemen, maar iemand met veel ‘achterstallig onderhoud’ aan de voeten gaat al snel naar 45-60 minuten.

Hoeveel (totaal)tijd bent u kwijt aan een bezoek aan de pedicure

Het bovenstaande in overweging genomen zal voor een behandeling inclusief reistijd circa 1 ½ uur van uw tijd in beslag worden genomen. Voorgoed onderhouden voeten wellicht ruim een uur.
Voorkom stress! Zorg altijd dat u voldoende tijd inplant voor uw pedicurebezoek, zodat u uiteindelijk ontspannen in de pedicurestoel zit.

Ons medisch pedicureteam Ria en Samantha zullen er zeker toe bijdragen dat uw voetverzorging op een ontspannen en vakkundige wijze wordt uitgevoerd.

Afspraak maken

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews