Terug naar blogoverzicht

Innovatieve eeltslijper: Omnicut

Innovatieve eeltslijper: Omnicut

De Omnicut is een handig hulpmiddel voor het snijden van dikke eeltlagen. Dit instrument is sinds enige tijd op de markt waarmee de eelt van de voetzolen en de hielen kan worden verwijderd op een snelle en effectieve manier. Er wordt weleens verondersteld dat de Omnicut voor "luie" pedicures zou zijn of dat de gebruikers niet met het mes overweg zouden kunnen. Echter, de (medisch) pedicures die de Omnicut al langer gebruiken, waaronder ikzelf als frequent gebruiker (én messnijder!), zijn toch een iets andere mening toegedaan.

Werking apparaat

Omnicut is een volledig nieuw apparaat waarmee het eelt van de voetzolen en de hielen kan worden geschuurd met een enorme tijdwinst. Het betreft hier een eeltslijper met onderling verwisselbare mesjes die kan worden aangesloten op pedicure-apparaten. De Omnicut bestaat uit 2 delen: het achterste gedeelte is een reductor die de rotatiesnelheid van de motor met 4 vermindert. Hiermee wordt voorkomen dat het apparaat gebruikt wordt bij snelheden hoger dan 10.000 toeren per minuut. Het voorste gedeelte bevat 2 mesjes die aan weerskanten van de draaiende rotor zijn geplaatst. Hierover wordt een beschermkapje vastgeschroefd. In die kap zit een uitsparing waar de 2 mesjes beurtelings uitsteken. De snelheid die wordt gegenereerd door de micromotor zorgt dat de mesjes over het te behandelen oppervlak schuren, waardoor het eelt wordt verwijderd.

Resultaten

De voordelen zijn vooral dat er heel snel én een mooi glad(der) resultaat mee verkregen wordt. De kans op een mogelijk snijwondje wordt met het gebruik van de Omnicut geminimaliseerd. Door deze voordelen is dit apparaat zeker een meerwaarde voor de pedicurepraktijk. Zeker voor clienten welke een angst hebben voor het mes. Mijn clienten met overmatig eelt zijn zeer te spreken over de Omnicut in het algemeen en met name over de nog mooiere eindresultaten welke met het apparaat in korte tijd worden bereikt.

Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat het de handen, ellebogen, nek en schouders van de pedicure ontlast. De ergonomie is ongekend. Deze Omnicut vookomt dan ook RSI-klachten, peesontstekingen en gewrichtsaandoeningen bij de (medisch) pedicure.

Hoe ga ik te werk

Ik laat de Omnicut zachtjes langs het eelt glijden, zonder te drukken. Dat is belangrijk, want juist door drukken bestaat het risico op een wondje. Daarbij trek ik de huid goed strak. De specifieke situatie bepaalt in welke volgorde ik werk. Soms snijd ik eerst handmatig eelt en soms begin ik met de Omnicut. Zo heeft iedere (medisch)pedicure zijn eigen werkwijze. Sowieso moet er na gebruik van de Omnicut vaak nog wel wat handmatig gesneden worden. Denk aan eelt op een meer geplooide huid.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews