Terug naar blogoverzicht

Lente to-do list!

Lente to-do list!

Graag delen we onze interesse in goed verzorgde voeten in deze laatste lente-editie met u. Mooie en verzorgde voeten en nagels zijn natuurlijk wel een ‘must’. Om ze op tijd lente- en zomerschoen klaar te krijgen, is het belangrijk om nu al te starten met de juiste voetverzorging. Vooral als een nagel verkleurd, dik of brokkelig is wat veroorzaakt kan zijn door een schimmelinfectie, ook wel kalk- of schimmelnagel genoemd. Snel een nagellakje erop lijkt misschien de oplossing, maar om echt MOOIE en GEZONDE nagels te krijgen is een bezoek(je) aan de (medisch) pedicuresalon zeker nodig. We zien en adviseren u graag in onze medisch pedicure praktijk.

1. Kalknagel

Een kalknagel vormt dé grootste teen-afknapper’ en het is de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen, blijkt uit klinisch onderzoek. Kalknagels komen meestal voor aan de tenen. Ze zien er doorgaans niet mooi uit omdat ze vaak verkleurd, ruw en brokkelig zijn. Daarnaast kunnen deze nagels, als ze niet op tijd en goed behandeld worden, zó dik worden dat knippen niet meer kan en het dragen van zelfs de meest fijne sneakers pijnlijk kan zijn. Dat zou u toch niet op uw geweten willen hebben!

2. Kalknagel test

In het begin merk je vaak weinig van een kalknagel omdat een schimmel langzaam groeit. Voor veel mensen is het dan ook lastig om vast te stellen of ze last hebben van een kalknagel. Kalknagels zijn besmettelijk. Tijdig en effectief behandelen om besmetting van andere nagels te voorkomen is dus belangrijk. Een huisarts of een (medisch) pedicure kan goed beoordelen of er sprake is van een kalknagel en adviseren over de juiste behandeling.

3. Voetentips om kalknagels te voorkomen

  • Draag altijd ventilerende schoenen, was sokken op 60 graden, wissel schoenen regelmatig;
  • Draag altijd slippers in openbare gelegenheden, zoals zwembaden;
  • De kans op een kalknagel kan vergroot worden door een verminderde weerstand, aandoeningen zoals Diabetes mellitus en ouder worden.

4. Voetenfeiten

  • - Volgens 40% van de vrouwen bepaalt het uiterlijk van de teennagels de mate waarin we blij zijn met onze voeten;
  • - Een kwart van de vrouwen zou nooit haar voeten in het openbaar tonen, zonder zeker te weten dat ze er goed uitzien;
  • - Van de mannen vindt (29%) en van de vrouwen (35%) het belangrijk de voeten ALTIJD goed te verzorgen. In de zomer en voor een speciale gelegenheid als een feestje, sauna, zomervakantie vindt slechts 15% de weg naar de (medisch) pedicure.

Ons (medisch) pedicure team staat er klaar voor, U ook?

Ria en Samantha

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews