Terug naar blogoverzicht

Nagelbehandeling ... Argan olie (2)

Nagelbehandeling ... Argan olie (2)

Nagels en nagelriemen staan continu bloot aan externe invloeden, waardoor ze kunnen scheuren, breken, verkleuren, vervormen of dof kunnen worden. Door uw nagels en nagelriemen regelmatig te (laten) verzorgen met Argan olie kunt u dit voorkomen. Beschadigde nagels kunnen dankzij Argan olie op een snelle, simpele en natuurlijke wijze worden hersteld en gezond gehouden worden.

Algemene informatie over uw nagels

Uw nagels worden gevormd uit de transparante laag van de huid en bedekken de gehele bovenkant van de vingertoppen. Nagelgroei vindt plaats aan de basis, net onder de nagelriem. De gezonde nagel is kleurloos, buigzaam en heeft een glad oppervlak. Bij een goede doorbloeding van het nagelbed krijgt u nagel de roze kleur.

Wat doet Argan olie voor de nagels

Hydrateren, herstellen, beschermen, voeden. Alle voordelen die gelden voor de huid gaan ook op voor de nagels. Je nagels profiteren dus ten volle van Argan olie. Niet zo gek: de dosering Vitamine-E is verantwoordelijk voor anti-aging in huidverzorging, maar daarnaast is het ook een krachtig ingredient dat herstelt en beschermt. Naast Vitamine-E zitten er in Argan olie ook Omega-6 en Omega-9; stoffen die huid, (haar) en nagels voorzien van vocht en ze soepel, sterk en gezond houden.

Niet alleen de nagels worden blij van Argan olie, ook de nagelriemen worden intens gehydrateerd door Argan olie te gebruiken. Het splijten, afbreken en inscheuren van nagels zal op den duur afnemen omdat de nagels sterker en harder worden.

Hoe gebruik je Argan olie op je nagels

  • Maak eerst je voeten en tenen eerst goed schoon voordat je ze onderdompelt. Als je je teennagels gelakt hebt, verwijder dan de lak met een nagellak remover.
  • Doe een 50-50 mengsel van de Marokkaanse olie en citroensap in een teiltje. Zorg dat je verse citroenen gebruikt om het mengsel effectiever en verzachtender te maken. De hoeveelheid van het mengsel moet voldoende zijn om je tenen in onder te kunnen dompelen.
  • Dompel je tenen in het mengsel onder. Doe dit elke week 15 minuten.
  • Vervolgens breng je Arganolie rechtstreeks op de nagelriemen van je teennagels aan. Dit kun je doen met een borsteltje van een leeg flesje nagellak of met je vingers.
  • Je kunt ook pure Arganolie rechtstreeks op je nagels aanbrengen. Masseer 3 of 4 druppels olie op je nagels totdat de olie volledig door de nagels is opgenomen.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews