Terug naar blogoverzicht

Schimmelnagels … meer dan één!

Schimmelnagels … meer dan één!

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is voor 50% van de Nederlanders dé grootste teenafknapper.

Een Schimmelnagel is een schimmelinfectie van één of meer nagels van de voeten. Men spreekt ook wel van ‘kalknagels’. Het is een ontsierende aandoening.

De medische term is Onychomycose (onycho = nagel; mycose = schimmel). Hoewel het kalknagelprobleem pas echt grote vormen ging aannemen toen de mensheid overging op het dragen van schoeisel, zijn kalknagels een probleem van alle tijden en van alle volkeren.

Meer dan één schimmelnagel

Ruim 66% van de mensen met klachten over schimmelnagels komen in het voorjaar bij de pedicurepraktijk. Op het moment dat mensen met een schimmelnagel bij de pedicurepraktijk komen, blijkt dat het in ruim 90% van de gevallen niet om slechts één schimmelnagel gaat. Ruim 70% heeft last van 2 tot 3 schimmelnagels en 22% van de voeten telt meer dan 4 schimmelnagels. Dit blijkt uit onderzoek van 468 ondervraagde pedicures in Nederland.

In actie komen

In veel gevallen blijkt dat mensen laat beginnen met de behandelingvan een schimmelnagel. Bijna 30% van de pedicures meent dat dit komt omdat mensen zich niet realiseren dat ze iets aan de schimmelnagels kunnen (laten) doen. Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen in de omgeving te voorkomen, is het wel belangrijk om een schimmelnagel snel en effectief te behandelen. Een kwart van de pedicures zegt dat mensen vaak niet weten dat de infectie zich kan uitbreiden. Schaamte over schimmelnagels blijkt ook nog één van de redenen dat er te laat aan de bel wordt getrokken. Een kwart van de =Nederlandse vrouwen zou haar voeten nooit in het openbaar durven te tonen, zonder er zeker van te zijn dat deze er goed uitzien!

Een schimmelnagel; hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Pedicures zien ook vaak dat het een combinatie van factoren is die ervoor zorgt dat een afspraak uitblijft of veel te laat wordt ingepland. Bijna de helft (48%) van de Nederlanders weet niet dat een schimmelinfectie aan de nagel de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen is. Ook onwetendheid speelt een rol. Zo stellen verschillende pedicures: “Mensen weten vaak niet eens dat ze een schimmelnagel hebben, omdat ze niet weten hoe deze er uitziet. Daarnaast denken mensen soms ook dat de schimmelnagel vanzelf oplost en verdwijnt “. Bij schimmelnagels worden nagelranden witgeel, groen of bruin. De nagels worden dik en brokkelig en ze kunnen loslaten. Een foto van een schimmelnagel hebben wij ter verduidelijking voor u bij deze blog bijgevoegd.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews