Terug naar blogoverzicht

Sporters

Sporters

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan lopen, waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn.

Wat kunt u zelf doen?

  1. Zorg voor de juiste sportschoen. De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen onder andere zijn: Ingescheurde, ingegroeide of blauwe nagels. Kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren en blaren. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.
  2. Voorkom blaren. Vooral in het begin van het seizoen, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving is blootgesteld, treden blaren op. Neem daarom beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden tijdens training en wedstrijden af met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van tegen de huid. Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u gauw last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer plaatsen waar blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.

Wat kan de pedicure voor sporters doen?

De ProVoet pedicure kan helpen uw voeten in goede conditie te houden, mogelijke problemen te voorkomen of tijdig te signaleren. Daarnaast kan zij adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

Bron: ProVoet

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews