Terug naar blogoverzicht

Tarief pedicurebehandeling

Tarief pedicurebehandeling

Ga je binnenkort naar de (medisch) pedicure? Dan is het prettig om te weten wat een pedicurebehandeling ongeveer kost. In dit artikel lees je meer over de gemiddelde kosten van een pedicurebehandeling.

Kosten afhankelijk van diverse factoren

Het is lastig om te zeggen wat een pedicurebehandeling kost. De kosten van een behandeling bij een pedicurepraktijk zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de duur van de behandeling, of de behandeling in de praktijk of aan huis (ambulant) plaatsvindt, maar ook aan het feit of de pedicurebehandeling door een gediplomeerd (medisch) pedicure uitgevoerd wordt of niet. Een behandeling door een gediplomeerde professional is logischerwijs altijd duurder dan een behandeling door een amateur zonder diploma. Ook prijsbepalend is of de (medisch) pedicure in kwestie is aangesloten bij een brancheorganisatie, een beroepsverzekering heeft en of de pedicure de belasting netjes aan de fiscus afdraagt. Dit laatste is geen omzet voor de pedicure, maar de pedicure treedt dan op als een soort kassier van de belastingdienst en moet wel zorgdragen dat de af te dragen belasting ook in de kostprijs is/moet zijn inbegrepen. Dit alles zijn kostprijsverhogende factoren voor de pedicure zoals u zult begrijpen.

Hoeveel kost een pedicurebehandeling?

Een normale voetverzorging bestaat vaak uit het knippen van de nagels, het verzorgen van de nagels, verzorging van de huid rondom de nagels, verzorging van de voetzool, verwijderen van eventuele likdoorns, verwijderen van eelt en verzorgen van kloven. Deze behandeling kost gemiddeld ongeveer tussen de €. 25,00 en €. 35,00 per 45 minuten. Het is vaak ook mogelijk om alleen een likdoorn, een ingroeiende teennagel, eelt of een kloof te laten behandelen. Dit wordt dan een deelbehandeling genoemd. Een deelbehandeling duurt gemiddeld 10-15 minuten en kost tussen de €.12,50 en €. 20,00. Prijsindicaties behandeljaar 2020.

Bekijk onze tarieven

Pedicurekosten vergoed door de verzekering?

Een pedicurebehandeling wordt doorgaans niet vanuit de basisverzekering vergoed. Je hebt alleen recht op een vergoeding uit de basisverzekering als je diabetes hebt en (preventieve) voetverzorging noodzakelijk is.

Heb je voetklachten die niet aan diabetes gerelateerd zijn? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten om jouw pedicurebehandelingen alsnog (deels) vergoed te krijgen. Heb je bijvoorbeeld voetproblemen door reuma, een dwarslaesie, of een andere medische oorzaak (indicatie), dan kun je een aanvullende verzekering voor medisch pedicure afsluiten. Deze aanvullende verzekering wordt door een groot deel van de zorgverzekeraars in Nederland aangeboden. Wat er precies onder de dekking van de aanvullende verzekering valt, verschilt per verzekeraar. Het is goed om je hierin te verdiepen voor je een aanvullende verzekering daarvoor afsluit.

Belangrijke noot: wij willen nogmaals onder de aandacht brengen dat de vergoedingen afhankelijk zijn van wat de polisvoorwaarden vermelden en dat e.e.a. per zorgverzekeraar verschillend kan zijn.

Lees meer over diabetische vergoedingen

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews