Terug naar blogoverzicht

Ultrasoon reiniger Cleanitex

Ultrasoon reiniger Cleanitex

In de eerste week na de lange Coronasluiting van de praktijk hebben wij een nieuwe nog professioneler ultrasoon voor de medisch pedicure praktijk aangeschaft. De Cleanitex CSX50. Ultrasoon reinigen is wel de meest effectieve manier van reinigen op dit moment door de vele voordelen, waarop wij later terugkomen in dit blog. Maar voordat we voordelen van ultrasoon reinigen aan je uitleggen en wat een ultrasoon reiniger doet, is een andere vraag nog veel belangrijker: waar staat ultrasoon voor en wat is het? Nieuwsgierig geworden? Het is wellicht interessant voor u als client in de praktijk om te vernemen hoe en op welke wijze wij onze klein gereedschappen (zoals een frees) reinigen en desinfecteren. Lees hierna verder en de ultrasoon heeft geen geheimen meer voor u.

Hoe werkt ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen is eigenlijk niets anders dan het verplaatsen van geluidsgolven in een geleidend medium, bijvoorbeeld gedemineraliseerd water gecombineerd met een speciale reinigingsvloeistof. De Cleanitex voldoet aan hoge kwaliteitseisen en heeft een goede spreiding en een uitstekend vermogen per liter. Door gebruik te maken van een ultrasoon vloeistof neemt de geluidsterkte toe, waardoor er een negatieve druk ontstaat. Deze negatieve druk zorgt ervoor dat de vloeistof doorbroken wordt en er miljoenen kleine waterdampbelletjes ontstaan in het bad. Zodra deze waterdampbelletjes in een geluidsgolf terecht komen, zullen ze beginnen te trillen (reinigen). De trilling zorgt ervoor dat de waterdampbelletjes beginnen te groeien tot ze uiteindelijk imploderen. Doordat het wel meer dan tienduizenden implosies tegelijk zijn, ontstaat een krachtige werking die ultrasoon reinigen (verwijdering van vuildeeltjes) wordt genoemd.

Ultrasoon is dus niet meer dan een geluid van een bepaalde frequentie, welke door het menselijk oor doorgaans niet waargenomen kan worden. Bovengenoemde implosies zorgen er dus voor dat een veelvoud aan kleine stromingen door de vloeistof worden gestuurd en functioneren als een borstel op de voorwerpen die in de korf liggen. Hoe lager de frequentie hoe harder de borstel, waarbij de meest toegankelijke frequentie 35 kHz is. Het geluid wordt in de volksmond ook wel ultrageluid genoemd. Eigenlijk is dit ultrageluid niets anders dan trillingen, welke uitgedrukt worden in Hertz.

Voordelen ultrasoon reinigen

Een perfect en schoon resultaat. Ultrasoon oplossingen op waterbasis voorzien van ultrasoon vloeistoffen reinigen tot diep in de poriën. De meest lastige oppervlakken en moeilijk te bereiken plekken worden op deze manier altijd bereikt. Met de hand zul je nooit hetzelfde resultaat kunnen behalen als met een ultrasoon reiniger. Hiervoor kun je niet dezelfde intensiteit leveren zonder het object te beschadigen. Door de sterk reinigende werking van een ultrasoon reinigingsbad zul je altijd verzekerd zijn van het beste resultaat.

Misschien wel het grootste voordeel van het reinigen met de ultrasoon reiniger is de tijdsbesparing. Je hoeft zelf geen inspanning te leveren en doorgaans wordt binnen 5 minuten een beter en mooier resultaat behaald.

Bij het gebruik van de juiste ultrasoon vloeistoffen biedt ultrasoon reinigen ook de garantie dat de voorwerpen geen schurende werking hebben en dus niet zullen beschadigen.

Met deze informatieve blog hebben wij getracht u inzicht te geven in de hygiënische wijze van werken met onze klein gereedschappen op uw voeten.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews