Terug naar blogoverzicht

Uw voeten in de herfst/winter (2. Uggs en sneeuwboots)

Uw voeten in de herfst/winter (2. Uggs en sneeuwboots)

Met de komst van de winter gaan de open schoenen, instappers en slippers weer terug de kast in. Deze zomerschoenen maken nu weer plaats voor het stevige en warme winterschoeisel zoals UGG’s en sneeuwboots. Maar maakt u uw voeten hier wel blij mee!

UGG boots

UGG’s zijn erg populair winterschoeisel. Ze zijn verkrijgbaar in vele hippe kleuren en modellen. De UGG’s zijn warm en zacht van binnen, dus u denkt al snel: ideaal voor de winter! Maar uw voeten worden er niet blij van. Ze bieden onvoldoende steun, waardoor uw voeten los in de laars bewegen. Met elke stap die u maakt, verplaatst de kracht zich naar de binnenkant van uw voeten. Het maakt de boog van uw voet platter en zakt in. Dit kan leiden tot problemen met uw voeten, enkels en uiteindelijk uw heupen.

UGG’s zijn niet geschikt voor lange wandelingen of als u de hele dag moet staan. Ze bieden niet de controle, demping en ondersteuning die hiervoor nodig zijn. Wilt u er toch de hele dag op lopen of staan, vergeet dan niet om uw laarzen tussen de draagmomenten te luchten en draag goed vocht absorberende sokken. Hiermee voorkomt u voetschimmel. Het vocht wordt namelijk geabsorbeerd, maar kan daarna nergens naartoe.

Snowboots

Zoals de naam al zegt wordt dit type schoen/laars voornamelijk gedragen in de sneeuw. Ondanks dat de snowboots vaak maar een paar weken in het jaar worden gebruikt is comfort voor uw voeten ook hierin belangrijk. De boots beschermen uw voeten tegen sneeuw en kou, maar een goede pasvorm en een voetbed in de zool is mogelijk nog belangrijker. Vaak zijn de snowboots met voetbed wel duurder, maar ze geven net die extra steun en comfort voor uw voeten.

Regenlaarzen

Ook regenlaarzen worden steeds modieuzer en vormen een ware trend door de felle kleuren en vrolijke prints. Ze beschermen uw voeten tegen water, maar dat is ook het enige doel dat deze laarzen bereiken. Regenlaarzen zijn gemaakt van rubber en daardoor ademen ze niet. Het risico op natte (zweet)voeten ontstaat en dit kan weer (schimmel)infecties veroorzaken. Natte voeten koelen erg af, waardoor u zeker in de winterperiode koude voeten kunt krijgen. Daarnaast bieden de laarzen geen steun aan de voet. Wanneer u te lang op het verkeerde schoeisel loopt kunnen diverse pijnklachten en/of voetproblemen, zoals een doorgezakte voet, ontstaan.

In een volgend Blog gaan we verder in over adviezen en onderhoud van goede winterschoenen/laarzen.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews