Terug naar blogoverzicht

Voeten in de herfst en winter

Voeten in de herfst en winter

Herfst (of najaar) is alweer een tijdje in het land. De herfst is een schitterend jaargetijde, de geur van de herfst, het lage zonlicht …………. Maak een wandelingetje, ga het bos in of maak een prachtige fietstocht. Alle planten, bomen en dieren maken zich klaar voor de komende winter. Ook uw voeten?? Voeten hebben in de herfst en winter extra aandacht nodig. Daar sta je niet zo bij stil wanneer de laatste warme dagen van het jaar voor je gevoel nog maar net voorbij zijn. Wij gaan u ook deze twee jaargetijden van de diverse tips voorzien.

Herfst doet voetverzorging vergeten

De herfsttijd is aangebroken en gaat vaak ongemerkt over in de koude winter. De periode van luchtige kleding, slippers en open schoenen is voorbij en wordt ingeruild voor een periode met dikke truien en dicht schoeisel.
Veel vrouwen, maar ook mannen, hebben dan de neiging om niet meer naar hun voeten en teennagels om te kijken, omdat deze toch niet meer voor anderen zichtbaar zijn. Een goede voetverzorging is echter ook in de herfst en winter belangrijk.

Winter veroorzaakt voetproblemen

Je voeten zitten vooral in de winter hele dagen verstopt in een paar dikke sokken en in warme laarzen of schoenen. Vooral bij laarzen en schoenen die niet van leer zijn en bij sokken die niet van katoen of wol zijn, gaan voeten flink zweten. Zo ontstaat een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Naast deze problemen kan het dragen van dit schoeisel ook leiden tot andere voetproblemen, zoals kloven en eelt. Daarom adviseren wij u om uw voeten en teennagels ook tijdens de herfst- en wintermaanden goed te verzorgen om problemen te voorkomen.

Goede voetverzorging

Voor een goede voetverzorging met bijbehorende tips bent u van harte welkom in onze medisch pedicure praktijk in Schiedam Noord, gelegen op de begane grond met uitstekende (vrije) parkeervoorzieningen voor de deur. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, komen wij ook aan huis in Schiedam en Vlaardingen.

Namens het medisch pedicureteam
Ria en Samantha

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews