Terug naar blogoverzicht

Voetjes zomerklaar!

Voetjes zomerklaar!

Als medisch pedicure weten we dat er vlak voor het aanbreken van de zomermaanden er een grotere toeloop is op onze praktijk. Waarom? Omdat eindelijk de voetjes weer helemaal bloot mogen. Bestaat er überhaupt iets mooiers dan de eerste dag waarop je je voetjes weer in een heerlijk doorluchte goed zittende zomerschoen kunt steken. Maar dan wel alleen als je blote onderdanen ook toonbaar zijn. Eeltranden aan de hielen kan echt niet! U kunt zelf aan de slag maar bent ook van harte welkom in onze praktijk, want wij kunnen naast problemen zoals likdoorns, ingegroeide nagels, aflakken met de allerbeste nagellak CND Gellak uw voeten binnen no-time volledig zomerproof maken. Hierna geven wij u tips hoe u e.e.a. zelf aan kunt pakken.

Probleemgebieden

Heb je last van eksterogen, kalknagels, ingroeiende nagels en dergelijke, zorg dan dat je tijdig een bezoekje brengt aan een goede (medisch) pedicure. Wij verzorgen ook deelbehandelingen zoals het alleen verwijderen van een eksteroog of ingegroeide nagel. Blijf daar niet mee rondlopen en ga ook niet zelf aan de slag. Dit zijn probleempjes die je absoluut niet zelf verantwoord kunt verhelpen. Het is de keuze aan uzelf of u de verdere voetverzorging zelf ten uitvoer brengt of dat u deze op professionele wijze bij ons wilt voortzetten. Zoals al eerder aangegeven verzorgen wij ook een voetmassage in bubbelend water en etherische olie en eventueel een Shiatsu voetmassage. Hieronder een stappenplan waarmee u zelf ruimschoots uit de voeten kunt om de voeten weer enigszins zomerklaar te maken.

Stap 1: Schoonmaken en weken.

Pak een teiltje. Kies een teiltje uit waar je voeten naast elkaar ruim in het sop kunnen. Als je een te kleine emmer hebt, gaan de voeten klemmen en dat voelt onprettig. Vul de teil tot je enkels met warm water. Niet te heet; de huid op je voeten is aan de bovenzijde erg dun en gevoelig. Schenk er een scheutje badolie in. Als je een lekkere bruistablet hebt, kun je deze erin doen (i.p.v. olie!). Blijf hier ongeveer 5 minuten inzitten. Wanneer je langer wilt blijven zitten kan dit natuurlijk. Neem een leuk tijdschrift dat je dan kunt lezen. Als je heel vermoeide voeten hebt, kun je een verkwikkend wisselbad nemen. Vul een andere teil met koud water en wissel om de 3 minuten met je voeten van warm naar koud water.

Stap 2: Lekker scrubben/ Eelt verwijderen

Neem wat scrubzout en scrub hiermee zachtjes in cirkeltjes over je gehele voet. Neem hierin ook je hiel en hakken mee. Oefen niet teveel druk uit op de bovenkant van je voet (i.v.m. dunne huid!). Als je wat meer eelt hebt, kun je hiervoor het beste een puimsteentje gebruiken. Uw pedicure gebruikt soms een eeltmesje of eeltvijl: gebruik deze ALLEEN als je hierin echt geoefend bent. Zo niet, dan kun je dit het beste overlaten aan een geoefend voetverzorger. Pedicural Voetzorg is hier één van!

Stap 3: Hydrateren en masseren.

Zorg dat je voeten goed droog zijn. Knip je nagels recht af en niet te kort: hierdoor kunnen ze ingroeien! Duw met een stomp hoekje van je knipper (of met een attribuut dat hier speciaal voor gemaakt is) je nagelriemen iets naar beneden. Vijl ook je teennagels van buiten steeds naar binnen: dus niet heen en weer.

Stap 5: Lakken.

Neem nagellakremover en een watje en haal alle oude nagellak van je nagels af. Ook als je geen oude nagellak op je nagels hebt zitten, maak je met remover je nagels helemaal schoon en vetvrij. Kies voor een lekker zomers kleurtje nagellak: voeten mogen best gezien worden! Als je voor een donkere kleur hebt gekozen, kun je het beste een basis leggen met een basecoat, zodat de kleur niet in je nagels trekt. Breng deze coating aan, laat 3 minuten drogen en breng de kleur aan, laat weer 3 minuten drogen en breng dan een 2e laagje kleur aan. Als je wilt kun je hierna na 10 minuten nog een laagje topcoating aanbrengen ter bescherming van de nagellak.

En voilà! Trek je zomerschoen weer uit de kast: je voeten mogen en kunnen weer gezien worden!

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews