Terug naar blogoverzicht

Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Hoewel de voeten het verst van ons afstaan, hebben ze één van de meest belangrijke functies te vervullen. Namelijk ons te dragen. Voor velen van ons houdt lichaamsverzorging zo'n beetje op bij de knieën. De voeten krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat is eigenlijk heel jammer want het zijn zulke belangrijke onderdelen van ons lichaam. Ze leggen dagelijks heel wat kilometers af. Dat dag in dag uit ... en er zijn nooit eens dagen dat we ze even "lekker laten ontspannen".

Redenen om naar de pedicure gaan

Een pedicure opzoeken? Waarom zou je ..? Er zijn zoveel redenen waarom je dat zou willen.
.... omdat u uw voeten graag wilt laten zien voor de zomer (bijv. in een open schoen) ....
.... omdat u last heeft van uw voeten ....
.... omdat u zelf niet meer bij uw voeten kunt komen ....
.... omdat u aandacht besteedt aan uw uiterlijk en gezondheid ....
.... omdat u uw voeten eens wilt laten verwennen ....
.... omdat u veel sport ....
.... omdat u uw voeten de spiegel vindt van uw ziel ....
.... omdat u diabetes patient bent, en wilt je voeten regelmatig gecontroleerd hebben op wondjes ....

Of waarom je dat niet zou willen ....

Want waarom zou je, als je nergens last van hebt.
En ergens is dat ook logisch .... Waarom zou je een timmerman erbij roepen als je raamkozijn nog niet verrot is? Het is echter wel logisch om eens in de zoveel tijd naar het schilderwerk te kijken van je raamkozijn om te zien of je verf er niet van afbladdert .. En door regelmatig te controleren en op tijd in te grijpen, voorkom je juist dat je er een timmerman bij moeten halen en je raamkozijn volkomen verrot is geraakt. DIT GELDT OOK ZO VOOR JE VOETEN!!
Ook al is er niets aan de hand en heb je nergens last van of pijn aan .... Soms is het wel eens handig en verstandig om er iemand bij te laten komen om te zien of er niet iets ligt te 'sluimeren'.

De medisch pedicure-opleiding is niet zomaar een cursusje maar een lange opleiding met veel anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie. Het pedicurevak valt onder de ambachtelijke werkzaamheden, het is een verantwoordelijk, sociaal en verzorgend beroep. Een beroep dat is weggelegd voor "doeners". Het is een praktijkvak voor hen die met de handen willen werken en feeling hebben met het verzorgende en/of cosmetische en een eventuele affiniteit met het medische vlak dat het pedicurevak kan bieden. Pedicure is handwerk met fijne motoriek, kleine gecontroleerde bewegingen en met gevoel voor detail en perfectionisme. Dit alles om u GEEN nieuwe voeten, maar WEL (goed) verzorgende voeten te kunnen bieden.

Voordelen om eens een afspraak te maken bij de pedicure

In ieder geval zit een pedicure veel dichter op je voeten dan jij kunt, tenzij je heel erg lenig bent. Door zo dicht bij je voeten te zijn, kan de pedicure goed je voeten controleren op een beginnende voetschimmel, of enig ander probleem. Door daar vroeg bij te zijn kun je deze problemen snel aanpakken en erger voorkomen. Ook kan een pedicure je adviseren over je nagels, of je ze niet te kort hebt geknipt of misschien zelfs te lang laat. Ook alle andere (soms beginnende) problemen, zoals eelt, kloven, likdoorns en ingroeiende nagels kunnen door de pedicure worden verholpen. Advies geven over je voeten en in je schoenkeuze en indien nodig doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts behoort ook tot wat de pedicures doen.

Kortom, redenen genoeg om ons eens te consulteren.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews