Terug naar blogoverzicht

Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Eén van de meest voorkomende voetproblemen welke wij tegenkomen in de praktijk, is de verdikte, extreem droge (voet)huid. Hoe het natuurlijke element Ureum de hydratatie van de huid van de extreem droge voeten kan herstellen komt hierna tot uitleg. Na elke voetbehandeling masseren wij de voeten standaard in met Ureum voetlotion.

Wat is Xerosis (droge huid)

Xerosis of Xerodermie is een toestand van de huid welke gekenmerkt wordt door droogheid en schilfering. De oorzaak is een relatief tekort aan water in de hoornlaag. Dit tekort aan vocht manifesteert zich door een lichte tot matige schilfering en soms enige roodheid en jeuk. De huid voelt bij het aanraken ruw en droog aan. In de droge en stugge huid ontstaan gemakkelijk scheurtjes, barsten en kloven. Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Kloven kunnen heel pijnlijk zijn en derhalve veel overlast geven.

Wat is de oorzaak van extreem droge voeten!

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een droge huid krijgen. De meest voorkomende reden is omdat de huid aan het verouderen is. Het gebruik van zeep, overmatig douchen of het gebruik van douchegel kan de huid gemakkelijk uitdrogen en de voeten zijn daar geen uitzondering op. Deze vormen noemen we 'fysiologische droogheid'. Voor mensen met die vorm van droogheid is het gebruik van verzachtende en vochtinbrengende produkten erg belangrijk om het zo verloren vocht weer aan te vullen. Maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken voor een droge huid. Schimmelinfecties kunnen een oorzaak zijn, net als bepaalde systematische problemen als diabetes en schildklier problemen. Het is altijd belangrijk om de oorzaak van extreem droge voeten te vinden.

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geven vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid neemt af en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening. Bij droge kloven wordt door ons als pedicure zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk. De huid zal na deze interventies intensief verzorgd dienen te worden om het herstelproces te ondersteunen.

Ureumprodukten

Ureumprodukten zijn er in verschillende soorten. Er zijn cremes, lotions, shampoo�s en zalven. De gebruikte concentratie varieert tussen de 3 en 40%. De meest gangbare vormen liggen rond een concentratie van 10%. Concentraties van 40% worden gebruikt voor het verweken van aangedane nagels en de behandeling van ernstige vormen van acne. Door het gebruik van dit verzorgingspreparaat kan het tekort aan natuurlijke vocht vasthoudende factor Ureum effectief worden gecompenseerd. Hierdoor neemt het waterbindende vermogen van de huid toe, waardoor de huidtoestand wordt verbeterd of genormaliseerd.

Ureum en de huid van diabetespatienten

Als gevolg van de verstoorde stofwisseling zijn de zweet- en talgklieren bij diabetici minder actief. De huid kan niet voldoende lipiden (vetten/vetachtige stoffen) en vocht opslaan, waardoor de barrierefunktie aangetast wordt. Het gevolg is vaak een droge, rode huid die gespannen aanvoelt en geneigd is tot jeuk, eczeem en verhoorning. Bovendien kunnen doorbloedings- en gevoelsstoornissen het risico van wondjes verhogen. Een regelmatige verzorging van produkten die speciaal op de huid van diabetici zijn afgestemd, is dan ook essentieel. Huidverzoringsprodukten met een ureumgehalte van 10% verminderen de jeuk en verzachten overmatige eeltvorming. Vooral de voeten van diabetici hebben deze intensieve verzorging nodig.

Nu ook verkrijgbaar in de praktijk!

Deze snel intrekkende olie-in-water emulsie voor de extreem droge en diabetische voeten beschermt de huid en voorkomt verder vochtverlies. De conditie van de huid wordt merkbaar beter. De huid voelt zachter en soepeler aan. De voetlotion hydrateert intensief en vermindert jeuk, eelt en kloven.
Gebruiksadvies: 2x per dag aanbrengen.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews