Terug naar blogoverzicht

Compressiesokken (Sockwell) Deel 2.

Compressiesokken (Sockwell) Deel 2.

Sockwell compressiekousen staan voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid en lifestyle. De therapeutische sokken van Sockwell zijn vervaardigd van de beste en fijnste materialen en zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende prints en kleuren, zodat er voor iedere gelegenheid en naar ieders smaak een paar compressiekousen te vinden is. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardige garens van ondermeer Merinowol en bamboe. Deze natuurlijke materialen zorgen niet alleen voor een optimaal draagcomfort, maar dragen tevens bij aan een perfecte temperatuur regulering, vochtopname en een antibacteriële werking om onder andere zweetvoeten en voetschimmel tegen te gaan.

Wat zijn compressiekousen

In tegenstelling tot normale sokken, bieden compressiesokken een bepaalde mate van druk (compressie) om zo te zorgen voor een betere bloedsomloop in de benen en voeten. Vaak worden ze ook wel steunkousen genoemd.

De Sockwell compressiekousen zijn verkrijgbaar in 2 compressieklassen, namelijk drukklasse 1 en drukklasse 2. Bij de kniekousen is de druk verdeeld over vier zones, afnemend vanaf de enkel tot net onder de knie. Klasse 1 sokken bieden een lichte mate van compressie (15-20 mmHG) en zijn geschikt voor iedereen en dagelijks gebruik. Ze geven steun bij lichte problemen, zoals voorkomen van het vervelende gevoel van rusteloze benen. De klasse 2 sokken bieden een stevige mate van compressie (20-30mmHG) en zitten hiermee tegen de therapeutische elastische steunkousen aan. De klasse 2 compressiesokken zijn hierdoor uitermate geschikt als medische compressiekousen en een prima substituut voor de steunkous tijdens gelegenheden als een trendy of modieuze sok gewenst is of als een steunkous voor u teveel druk geeft. Ook voor mensen met dunne kuiten is deze serieuzere compressiekous volmaakt. Voordeel van compressiekousen is dat er geen doktersverklaring benodigd is en ze aanzienlijk voordeliger in aanschaf zijn.

Waarom kiezen voor sokken met compressie?

Heeft u snel last van tintelende voeten, rusteloze benen of vochtophoping in de benen en/of voeten? Of heeft u lichte spataderen. Compressiekousen zijn de oplossing!

Compressiekousen bieden niet alleen voordelen voor mensen met medische klachten of ouderen. Ze zijn ook een uitkomst voor als u een staand of juist zittend beroep hebt, als reiskousen tijdens een lange autorit of vlucht, festivals, citytrips en het sporten.

Compressiekousen voorkomen vermoeide en/of opgezwollen voeten en benen en verkleinen de kans op spataderen, blaren, blessures en kramp in de kuiten, achillespezen en enkels. Tevens versnellen ze het spierstelsel na het sporten en wordt de kans op trombose verkleind tijdens lang stilzitten. Voor gebruik tijdens het sporten kunt u ook kiezen voor de sportsokken van Sockwell.

Waarom Sockwell?

De compressiekousen van Sockwell bieden een graduele compressie, dat wil zeggen dat de compressie is verdeeld over 4 zones. Hiermee wordt een optimale bloedsomloop bevorderd, vochtophoping gereduceerd en heeft u minder kans op zwellingen.

  • Hoogste kwaliteit dankzij duurzame en natuurlijke materialen
  • Frisse, hippe en tijdloze dessins
  • Volledig naadloos om irritaties te voorkomen
  • Comfortabele bovenrand die niet knelt
  • Perfecte temperatuurregulering
  • Voorkomt zweetvoeten en nare luchtjes
  • Voetbedjes voor extra comfort
  • Altijd perfecte pasvorm dankzij stretch eigenschappen

Alle sokken zijn volledig naadloos

Omdat alle sokken van Sockwell volledig naadloos zijn worden eventuele irritaties voorkomen. Heeft u last van gevoelige voeten? Met deze sokken voelt u geen naden. Dit is te danken aan de speciale ketteltechniek, Kettelen betekent het dichtnaaien van het teenstuk aan de rest van de sok. Bij de meeste sokken gebeurt dit machinaal en zijn de naden voelbaar, met name personen met gevoelige voeten of een gevoelige huid hebben hier al gauw last van. Bij Sockwell worden de naden met een speciale techniek geketteld, waarbij de naden als het ware worden platgestampt. Hierdoor ontstaat een naadloze verbinding tussen het teenstuk en de sok. Heeft u last van erg gevoelige voeten of bent u diabetespatiënt? Dan kunt u het beste kiezen voor de speciale volledig naadloze Diabetes sokken. In een volgend blog wordt hier nader op ingegaan.

Comfortabele voetbedden

De meeste compressiekousen van Sockwell zijn voorzien van voetbedjes die wat dikker gebreid zijn voor extra draagcomfort en demping van de voet. Er zijn sokken verkrijgbaar met ultradunne, dunne of medium voetbedjes. Liever helemaal geen voetbedje? Ook dan blijft er genoeg keuze over.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews