Terug naar blogoverzicht

Wintersokken (Sockwell) Deel 1.

Wintersokken (Sockwell) Deel 1.

Welk seizoen van het jaar is er niet passender dan de winter om het over sokken te hebben. Om redenen dat wij de vorige winter uitgebreid over de winterschoenen hebben geschreven, is het deze winter nu de beurt om enkele blogs te schrijven over reguliere wintersokken, diabetes- en compressiesokken.

Heerlijk warm en comfortabel zijn de Sockwell sokken die onze aandacht hierin krijgen. We beginnen in Deel 1 met de reguliere (winter)sokken.

Warme voeten tijdens de wintermaanden

Voor mensen die veel buiten zijn, bijvoorbeeld werkzaam zijn in de bouw, bieden de heerlijk warme Sockwell thermosokken in de wintermaanden uitkomst om de voeten zo lang mogelijk aangenaam warm te houden. Dit is te danken aan de unieke combinatie van materialen als merino- en alpacawol en bamboe. De unieke materialenmix werkt temperatuur regulerend en vocht absorberend. Dit zorgt ervoor dat de voeten langer aangenaam op temperatuur blijven tijdens de (werk)dagen in de kou. Door de goede vocht absorberende eigenschappen worden zweetvoeten voorkomen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, zweetvoeten zorgen er juist voor dat de voeten nog sneller afkoelen, doordat zweet als een soort airconditioning werkt voor het menselijk lichaam. Wie verkeerde sokken draagt, zoals synthetische exemplaren, krijgt dus veel eerder last van koude voeten. Vaak zijn het de hele goedkope sokken, die zijn gemaakt van synthetische materialen. Na het aantrekken voelen ze op het eerste moment juist lekker warm aan, maar het zijn vooral synthetische sokken die snel zweetvoeten veroorzaken door het ontbreken van ademende én vocht absorberende eigenschappen. Gevolg is dat de voeten dus extra snel afkoelen. Zoals aangegeven komen er ook veel goedkope sokken voor, gemaakt van katoen. Ondanks dat ze in lichte mate vocht absorberend zijn, hebben ze niet de eigenschap om voeten zo lang mogelijk aangenaam warm te houden.

Het voordeel ten opzichte van geitenwollen sokken is dat Sockwell sokken de huid niet irriteren door de fijne wol vezels van slechts 19,5 micron doorsnede. Dit is veel dunner dan bij normale wollen sokken en zo dun, dat de huid de vezels niet kan voelen. Voor mensen die tijdens koude winterdagen in de koude buitenlucht moeten werken, maar last hebben van irritaties door de vertrouwde geitenwollen sokken, zullen zeker eens de sokken van Sockwell moeten proberen.

Wie graag wat dikkere sokken draagt, die kan kiezen voor wandelsokken (met compressie) of diabetes vriendelijke sokken (zonder compressie). In een aparte blog zullen wij op de compressie sokken en de diabetessokken uitvoerig terugkomen.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews