Hoe is de screening georganiseerd

De begeleiding van diabetici gebeurt door verschillende zorgverleners (multidiciplinair) zoals bijv. podotherapeut, (medisch) pedicure etc. Voorheen werd door de huisartsenpraktijk een risicoprofiel op basis van Sims classificatie vastgesteld. Constatering op een laag, middelmatig of hoog risico op een wond. Vanaf 1 januari 2015 moet het zorgprofiel (zorgzwaarte) worden vastgesteld. Deze vaststelling wordt uitgevoerd door de podotherapeut. Het is voor de diabeet mogelijk om zonder verwijzing van een huisarts een afspraak te maken bij de podotherapeut.

Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Tijdens deze screening wordt vastgesteld of er belemmerende factoren zijn voor een podotherapeutische behandeling. Uw podotherapeut, als hoofdbehandelaar, kan u eventueel naar uw huidige of nieuwe (medisch) pedicure doorsturen/terugverwijzen voor (verdere) instrumentele voetbehandeling.

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar onze tarieven?

Bekijk tarieven

Wat andere cliënten zeggen

5

Ja, ik ben super tevreden. Prachtige praktijk , schoner dan schoon, met een professional, die haar vak verstaat als geen ander. Enorm veel vakkennis heeft en ..... Altijd goede adviezen geeft, gevraagd en ongevraagd en dat is fantastisch! Maar ook de dochter treedt in die zelfde 'voetsporen'. Die is ook super! Tegen een ieder die voetzorg nodig heeft zou ik willen zeggen DOEN, want ik gun je een ' RIA'

- Anoniem

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews