Hoe is de screening georganiseerd

De begeleiding van diabetici gebeurt door verschillende zorgverleners (multidiciplinair) zoals bijv. podotherapeut, (medisch) pedicure etc. Voorheen werd door de huisartsenpraktijk een risicoprofiel op basis van Sims classificatie vastgesteld. Constatering op een laag, middelmatig of hoog risico op een wond. Vanaf 1 januari 2015 moet het zorgprofiel (zorgzwaarte) worden vastgesteld. Deze vaststelling wordt uitgevoerd door de podotherapeut. Het is voor de diabeet mogelijk om zonder verwijzing van een huisarts een afspraak te maken bij de podotherapeut.

Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Tijdens deze screening wordt vastgesteld of er belemmerende factoren zijn voor een podotherapeutische behandeling. Uw podotherapeut, als hoofdbehandelaar, kan u eventueel naar uw huidige of nieuwe (medisch) pedicure doorsturen/terugverwijzen voor (verdere) instrumentele voetbehandeling.

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar onze tarieven?

Bekijk tarieven

Wat andere cliënten zeggen

5

Een verademing zo deskundig en hartelijk ontvangen te zijn. Tijdens een vakantie toch gelijk reageren op een e mail. De behandelingen zijn tot nu toe perfect, meer dan genoeg informatie en tussendoor kan er altijd op korte termijn een 5 minuten afspraak gemaakt worden. En dit is dan ook nog service. Kortom Ria blijf nog lang mijn pedicure en voor je dochter wens ik een even goede praktijkvoering toe met goede klant-evaluaties.

- Danielle van der Sluis

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews