Pedicural Voetzorg werkt voortdurend aan het verlagen van haar milieu footprint

Hennie van der Velden is de drijvende kracht achter de verduurzaming van Pedicural Voetzorg uit Schiedam. Hij stuwt de medisch pedicurepraktijk van zijn vrouw Ria en hun dochter Samantha richting een ongekend lage milieu footprint. “We kregen onlangs een brief van onze energieleverancier. Met het advies om ons termijnbedrag te verlagen. Naar 17 euro in de maand! Daar word je toch gewoon vrolijk van.”

Volgens Hennie is die lage energierekening het resultaat van slim vooruitkijken en goed op de hoogte zijn van de laatste duurzaamheidstrends. Hij, boekhouder van beroep, reserveert sinds zes jaar al een substantieel bedrag voor duurzame investeringen. “Om concurrerend te blijven, moeten we mee in de energietransitie”, meent hij. Hennie somt enkele maatregelen op die hij vanaf die tijd nam: twee elektrische auto’s met eigen laadpaal, 20 zonnepanelen op het dak, spouwmuurisolatie, HR++ glas, witte mineraal dakbedekking voor isolatie en verkoeling in de zomer en een warmtepomp.

Duurzaam gedreven

“We kijken ook naar de voetverzorgingsproducten die we gebruiken”, vertelt Hennie van der Velden verder. “Die mogen niet schadelijk zijn voor het milieu.” Door zijn duurzame gedrevenheid kwam Hennie ook de Energie Scan op het spoor, en het bijbehorende budget dat Shell beschikbaar stelt om lokale ondernemers te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf.

Dat scheelt!

Via de Energie Scan werd Pedicural Voetzorg doorgelicht op energiezuinigheid. Wat Hennie al verwachtte; de onderneming voldeed met vlag en wimpel. Het enige wat nog voor verbetering vatbaar was, was de verlichting in de praktijk. “Die hebben we meteen aangepakt natuurlijk. We hadden acht spots van elk 35 Watt die de hele dag door brandden”, rekent Hennie voor. “Nu zijn het acht ledlampen van 2,6 Watt per stuk. Dat scheelt!”

Investeren omdat je bespaart

Hennie van der Velden raadt collega ondernemers van harte aan ook aan de slag te gaan met duurzaamheid. “Als je eenmaal merkt wat het oplevert, ga je de lol ervan inzien. We hebben laatst weer een nieuwe (en dure) behandelstoel en twee zware pedicuremotoren kunnen aanschaffen. Dat kan niet alleen doordat je omzet maakt, maar juist ook door energie- en dus kostenbesparing”, besluit de duurzame boekhouder van Pedicural Voetzorg.

Bronvermelding: afgenomen interview door SHELL Nederland d.d. 8 mei 2023.

Pedicure afspraak maken
Bestel nu jouw cadeaubon en geef hem cadeau!
Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Maak een afspraak

Wat andere cliënten zeggen

4

Ben zeer tevreden over deze beide pedicures. Keurig nette salon.

- Onbekend

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews