Medisch pedicure betekenis

Een pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet en het behandelen van nagel- en huidaandoeningen, maar voert geen specialistische behandelingen uit. Dit doet een medisch pedicure wel. Een medisch pedicure voert specialistische behandelingen uit, zoals het behandelen van een risicovoet. Een risicovoet is een gevolg van een ziekte (o.a. reuma, diabetes mellitus, Parkinson, kanker en dementie) of andere oorzaken zoals ouderdom en verwaarlozing. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde.

Voorkomende behandelingen van een medisch pedicure kunnen zijn:

  • Nagelbeugels plaatsen
  • Ortheses maken
  • Drukvrij leggen
  • Nagelreparatie met een acryltechniek

Bij Pedicural Voetzorg kunt u naast medische behandelingen ook terecht voor cosmetische behandelingen en diabetische screening.

Kwalificaties

Een medisch pedicure is niet alleen in staat om problemen op te lossen omtrent uw voeten, maar ook om op adequate wijze veiligheid-, kwaliteit-, arbo-, en milieubeleid voor haar eigen bedrijf te ontwikkelen, hieraan richting te geven en het te borgen binnen haar bedrijf, zodat gewerkt wordt volgens de geldende bedrijfsrichtlijnen en procedures. Wij beschikken dan ook over de juiste kwalificaties om dit te waarborgen.

Kennis

Bij Pedicural Voetzorg zijn wij dan ook continu bezig met het blijven vergaren van nieuwe kennis, zodat wij de problemen aan uw voeten kunnen oplossen. Heeft u een vraag of een probleemstelling? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen uw vraag beantwoorden.

Afspraak maken

Bent u op zoek naar een medisch pedicure? Dan helpen wij u graag bij Pedicural Voetzorg.

Afspraak maken

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2017?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

5

Heel veel dank voor de uitstekende voetverzorging de afgelopen jaren aan mijn vader W J van Diesen. Het was heel fijn dat hij zo goed door U al die tijd geholpen is, mede doordat mijn vader's korte termijn geheugen weg is, is het voor mij heel belangrijk dat er goede zorg verleend wordt en dat heeft hij ook gehad. Echt een dikke pluim voor deze 2 dames, mijn vader is altijd thuis geholpen dus kan ik alleen de ambulante zorg beoordelen, die is echt helemaal top, goede duidelijke communicatie als er iets bijzonders was, goed op de kalender aangeven wanneer de volgende behandeling was, en per email mij als dochter op de hoogte gehouden, nogmaals alle dank ik zal jullie praktijk zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen. Christine van Diesen

- c w v diesen

 

Bekijk alle reviews