Voetverzorging van cliënten met diabetes

Indien u diabeet bent, kunt u met onderstaande problemen te maken hebben:

  • Verminderde bloedtoevoer en bloedafvoer naar benen en voeten, waardoor wondjes minder goed genezen
  • Verminderd gevoel of uitval van gevoel in de voeten, waardoor u minder snel pijn voelt en veranderingen aan de voeten, zoals overmatige eeltvorming, lastiger signaleert.
  • Verdroging van de huid, waardoor schilferingen en kloven ontstaan.
  • Verlaagde weerstand, waardoor u gevoeliger bent voor schimmelinfecties en kalknagels.
  • Verminderde gewrichtsbeweeglijkheid.

Voetverzorging bij diabetes vereist extra gespecialiseerde zorg, die wij als medisch pedicure u kunnen bieden. Regelmatige controle en een zorgvuldige behandeling van uw voeten is daarbij belangrijk, ook om eventueel optredende voetproblemen of complicaties te signaleren.

Vanwege de kwetsbaarheid van uw voeten doen wij in overleg met u in ieder geval 1x per jaar een screening. Onder andere de uitkomsten van zo’n screening kunnen reden voor ons zijn u te verwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.

Algemene informatie voor diabetespatiënten

Wilt u tips voor voetverzorging met diabetes?

Bekijk tips

 

Bent u ruimer geïnteresseerd in het vaststellen van een Sims classificatie en zorgprofiel alsmede de kaders met betrekking tot taken en verantwoordlijkheden waarbinnen de zorgverleners podotherapeuten en medisch pedicures werken?

Bekijk zorgmodule

 

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar onze tarieven?

Bekijk tarieven

Wat andere cliënten zeggen

5

Een verademing zo deskundig en hartelijk ontvangen te zijn. Tijdens een vakantie toch gelijk reageren op een e mail. De behandelingen zijn tot nu toe perfect, meer dan genoeg informatie en tussendoor kan er altijd op korte termijn een 5 minuten afspraak gemaakt worden. En dit is dan ook nog service. Kortom Ria blijf nog lang mijn pedicure en voor je dochter wens ik een even goede praktijkvoering toe met goede klant-evaluaties.

- Danielle van der Sluis

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews