Voetverzorging van cliënten met diabetes

Indien u diabeet bent, kunt u met onderstaande problemen te maken hebben:

  • Verminderde bloedtoevoer en bloedafvoer naar benen en voeten, waardoor wondjes minder goed genezen
  • Verminderd gevoel of uitval van gevoel in de voeten, waardoor u minder snel pijn voelt en veranderingen aan de voeten, zoals overmatige eeltvorming, lastiger signaleert.
  • Verdroging van de huid, waardoor schilferingen en kloven ontstaan.
  • Verlaagde weerstand, waardoor u gevoeliger bent voor schimmelinfecties en kalknagels.
  • Verminderde gewrichtsbeweeglijkheid.

Voetverzorging bij diabetes vereist extra gespecialiseerde zorg, die wij als medisch pedicure u kunnen bieden. Regelmatige controle en een zorgvuldige behandeling van uw voeten is daarbij belangrijk, ook om eventueel optredende voetproblemen of complicaties te signaleren.

Vanwege de kwetsbaarheid van uw voeten doen wij in overleg met u in ieder geval 1x per jaar een screening. Onder andere de uitkomsten van zo’n screening kunnen reden voor ons zijn u te verwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.

Algemene informatie voor diabetespatiënten

Wilt u tips voor voetverzorging met diabetes?

Bekijk tips

 

Bent u ruimer geïnteresseerd in het vaststellen van een Sims classificatie en zorgprofiel alsmede de kaders met betrekking tot taken en verantwoordlijkheden waarbinnen de zorgverleners podotherapeuten en medisch pedicures werken?

Bekijk zorgmodule

 

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar onze tarieven?

Bekijk tarieven

Wat andere cliënten zeggen

4

Ik ben zeer tevreden over mijn pedicure. Met het maken van een afspraak wordt er altijd rekening gehouden met mijn voorkeur en de wachttijd is vaak zeer kort. Bij een probleem wordt er super snel gereageerd. Voor mij is de pedicure in mijn straat een echte uitkomst!

- Ine de Kok

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews