Nagelbeugeltechniek

Principe van de nagelbeugel

De nagelbeugel (orthonyxie) wordt gebruikt bij ingroeiende nagels of bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei. Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een kunststofstrip of chirurgisch staal wordt op uw nagel geplaatst en op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de pijn verminderen.

Afspraak voor het plaatsen van een nagelbeugel

Wij gaan nooit direct over tot het maken van een afspraak voor het plaatsen van een nagelbeugel alvorens wij de nagel goed hebben bekeken. Om die reden vindt altijd eerst een intake/adviesgesprek vooraf plaats. Dit ondanks een mogelijke doorverwijzing van de huisarts. Zorgvuldig analyseren wij tijdens de intake de kwaliteit en de vorm van de nagel alvorens een vervolgafspraak in te plannen voor het plaatsen van de nagelbeugel. Hetgeen hiervoor genoemd is betreft uiteindelijk alleen het plaatsen van een nagelbeugel. Indien u ook een voetbehandeling wenst, informeer dan naar de mogelijkheden tot het plaatsen van de beugel in combinatie met een voetbehandeling.

Voor het adviesgesprek tot het plaatsen van een beugel zullen advieskosten in rekening worden gebracht, die geheel vervallen indien u besluit tot het plaatsen van een beugel.

De behandeling met de nagelbeugel

Zowel het ingroeien van een nagel als een kromme nagel is, zoals hiervoor aangegeven, op te lossen met een nagelbeugel. Het dragen van een nagelbeugel is niet altijd geheel pijnloos. U kunt enige trekkracht/spanning voelen van de beugel in beginfase. Om deze reden zullen wij nooit een beugel plaatsen vlak voor uw of onze vakantie in verband met mogelijk onverwachte pijnklachten. Er dient dan te allen tijde controle te kunnen worden uitgeoefend. Afhankelijk van de plaats waar de beugel geplaatst is op de nagel, wordt deze maximaal na ongeveer 6 weken tijdens de controle bij uw medisch pedicure verwijderd en de nagel(s) geknipt en wordt bekeken of de beugel opnieuw onder nieuwe spanning geplaatst moet worden om de oorspronkelijke, juiste vorm van de nagel terug te krijgen. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt. Regelmatige controle bij ons is wel noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen. We kunnen nooit exact aangeven hoelang een behandeling van een ingroeiende nagel duurt, maar vaak wordt een behandeling van een jaar aangehouden. U kunt gewoon douchen of zwemmen met deze geplaatste nagelbeugel.

Zoals aangegeven zijn er verschillende soorten nagelbeugels beschikbaar; tijdens de behandeling zullen wij bekijken welke beugel voor u het meest geschikt is. Voor meer informatie of advies kunt u ons bellen via 010-2620357 of het contactformulier invullen.

 

Download specialistische technieken folder

 

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Maak een afspraak

Wat andere cliënten zeggen

4.5

Een aantal vragen zijn niet van toepassing vanwege de thuisbehandeling. Deze vragen zijn met "normaal" beantwoord

- D.Heinsbroek-Heijnsbroek

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews