Kinderen

 

Kinderen groeien vaak binnen de kortste keren uit hun schoenen. Dan ben je al snel geneigd om schoenen ‘op de groei’ te kopen, dus groter dan nodig is. Dit is begrijpelijk, maar niet verstandig. Goede passende schoenen zijn nodig om een goed looppatroon en een goede houding aan te leren. Voor kinderen die nog niet lopen, of nét beginnen met lopen, kun je kiezen voor ruime, soepele schoentjes. Of noppensokken voor binnen. Zo kunnen ze zich comfortabel bewegen.

Vanwege het grote aanbod aan kinderschoenen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Een aantal merken heeft echter al jarenlange ervaring met het produceren van kinderschoenen van goede kwaliteit. Eén van die merken is Hush Puppies, dat al sinds 1958 schoenen maakt. De meeste schoenen zijn gemaakt van suède en hebben lichtgewicht zolen, wat ervoor zorgt dat kinderen comfortabel kunnen lopen. Een andere optie is schoenen van het merk Geox, die een functionele en ‘ademende’ buitenzool hebben. Maar er zijn meerdere; informeer daarover bij de schoenspecialist.

Nee, goede kinderschoenen hoeven beslist niet heel duur te zijn. Als de schoenen maar aan de volgende 4 eisen voldoen:

  • Materiaal – leer of canvas
  • zool – buigzame zool voor een goede afwikkeling
  • voering – binnenzijde altijd van leer
  • pasvorm – ruimte voor de tenen en stevigheid rond de hiel (contrefort)

Voor kinderen is het uiterlijk van een schoen vaak belangrijker dan hoe de schoen zit. Ga daarom naar een specialist die hier doorheen kan kijken. Hij/zij kan door het opmeten van de voeten en door het voelen bij het passen inschatten of een schoen goed zit. Daarnaast kunt u het best twee paar sportschoenen kopen, zodat deze om en om gedragen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de schoenen niet te snel afslijten en dat uw kind lange tijd goede (van binnen droge!) sportschoenen draagt. Kinderen onder de 10 jaar kunnen het best algemene sportschoenen dragen. Wanneer uw kind ouder is dan 10, dan kunt u het best op zoek gaan naar schoenen die geschikt zijn voor de desbetreffende sport.

 

Is uw vraag nog niet beantwoord? Contact opnemen

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2024?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

5

Al jaren klant en altijd zeer tevreden! Kan altijd snel terecht en werken altijd prima op tijd, heb nog nooit hoeven te wachten.

- Cathy

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews