Schoenadvies

tip01

Koop uw schoenen het liefst rond het middaguur. Soms worden uw voeten in de loop van de dag dikker en uw schoenen mogen dan niet knellen.

tip02

Laat altijd uw voeten opmeten in de lengte én breedte. Veel mensen lopen op te kleine schoenen omdat ze gewend zijn een bepaalde vaste maat te kopen. Voeten veranderen echter met de jaren, ze worden door verminderde spiersterkte groter en breder.

tip03

Laat altijd uw beide voeten opmeten. Bij veel mensen is de ene voet iets groter dan de andere. Pas daarom ook altijd beide schoenen, en koop de schoenen op de grootste voet.

tip04

Kijk goed of de schoen een stevig en goed omsluitende hielomvatting (hielcontrefort) heeft. De hielomvang moet niet met de duim in te duwen zijn.

tip05

Het model van de schoen moet overeenkomen met het model van de voet.

tip06

De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen en het bovenleer niet raken, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden. Let dus goed op voldoende lengte én breedte, maar ook op de hoogte.

tip07

Let op de plaats van de naden, stiksels en versieringen óp en in de schoen. Voel met uw hand in de schoen of er geen onderdelen in de schoen voor irritatie of drukplekken kunnen zorgen.

tip08

Wanneer u een paar schoenen gevonden heeft, loop er dan eerst een tijdje mee in de winkel. En koop alleen schoenen die direct goed zitten want schoenen ‘lopen’ niet uit. Ze worden misschien iets soepeler maar nooit groter.

tip09

Voor dagelijks gebruik adviseer ik schoenen met een maximale hakhoogte van 3 centimeter.

tip10

Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat. En hoe steviger de hielomvatting, hoe minder kans op verzwikken van de enkel.

tip11

Om de dag andere schoenen aantrekken.

tip12

Wanneer u gebruik maakt van podotherapeutische zolen, let u er dan op dat de schoen een losse binnenzool bevat. Vaak bevat een schoen losse comfortzooltjes, als u deze eruit haalt, is er precies plaats voor een podotherapeutische zool.

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2018?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

4.5

Zou graag willen pinnen. jammer dat je bij eerste afspraak allerlei gegevens moet invullen, die niet nodig zijn als je het toch niet vergoed krijgt.

- Anoniem

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews