Tips voor voetverzorging bij reuma

Als u reuma heeft, kunt u door regelmatig aandacht te geven aan uw voeten de kans op complicaties verkleinen. Een belangrijk aandachtspunt is het kiezen van de juiste schoenen. Het gaat daarbij vooral om pijn weg te nemen van plekken met de meeste druk. De volgende tips kunnen u helpen bij de keuze van uw schoenen.

tip01

Kies voor leren schoenen van zacht materiaal met een soepel bovenwerk en liefst met verstelbare klittenband op de wreef. Dat is handig, wanneer u af en toe druk moet verminderen. De schoenen moeten uw voeten uw voeten verder voldoende steun bieden.

tip02

Let bij het kopen van schoenen op de juiste breedte en lengte van de schoenen. Koop schoenen, die een hele centimeter groter zijn dan de grote teen en koop schoenen bij voorkeur ’s middags, wanneer uw voeten wat dikker zijn.

tip03

Was uw voeten dagelijks, bij voorkeur zonder zeep en droog ze goed af, ook tussen de tenen.

tip04

Controleer uw voeten dagelijks op veranderingen, zoals de stand van uw voeten, eeltvorming en de conditie van uw teennagels en huid.

tip05

Probeer uw gewrichten soepel te houden door dagelijks voetoefeningen te doen.

tip06

Knip uw teennagels recht en niet te kort en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.

tip07

U kunt het beste geen sokken dragen met naden, stopplekken of strak zittende boorden.

tip08

Bezoek regelmatig uw pedicure, die gespecialiseerd is in de behandeling van de reumatische voet.

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in de behandeling van de reumatische voet en bied ik u die zorg graag in mijn praktijk aan.

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2018?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

4.5

Ik kwam met de fiets en vond het jammer dat ik mijn fiets niet ergens aan vast kon zetten voor de deur. Daarnaast vond ik het jammer dat ik niet met PIN kon betalen en dat dat dus niet op de website staat. Tijdens de behandeling werd ik verder wel prima op m'n gemak gesteld, dat vond ik erg prettig. Het maken van de afspraak was wat lastig, want het formulier op de site werkte toen (vorig jaar) niet goed. Vervolgens telefonisch de afspraak gemaakt en daar later een bevestiging van gekregen. Uiteindelijk kwam het dus goed. Ik ben erg vriendelijk geholpen, zowel met de afspraak maken als tijdens de behandeling. Enkele opmerkingen over het evaluatieformulier, je kan bij bepaalde vragen niet antwoorden met "niet van toepassing". Dat had ik bij enkele vragen wel willen invullen. Bijvoorbeeld over het op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. En de vraag "Hoe beoordeelt u de aanwezigheid van informatie in de praktijk die u nodig heeft", is wat mij betreft niet duidelijk.

- J. Drenkelford

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews