Terug naar blogoverzicht

Verzorgde voorjaarsvoeten

Verzorgde voorjaarsvoeten

Het is lente! De zon komt vaker om het hoekje kijken en de temperaturen stijgen weer. Het ideale moment om de leuke (en goede) open schoentjes weer voor de dag te halen. Uiteraard pas als de voeten daar klaar voor zijn. Heb je niet meer naar je voeten omgekeken sinds de vorige zomer? Durf je met dit stel echt niet rond te lopen? De hoogste tijd voor een fikse (medische) voetbehandeling bij ons dus! Van scrubben tot voetbad en mooi gelakte nagels. Wij laten je zien hoe je in 4 stappen dé verzorgde voorjaarsvoeten krijgt.

1. Lekker badderen

Tijdens de wintermaanden hebben je voeten lang verstopt gezeten in dikke sokken en dicht schoeisel. Ze hebben weinig licht gezien, frisse lucht geroken en je huid is hierdoor mogelijk wel wat droger geworden. Met als gevolg een dikke laag eelt. De eerste stap die gezet moet worden, is het eelt verwijderen.
Laat je voeten ongeveer 5 tot 10 minuten weken in een lauwwarm voetbad met bijvoorbeeld zeezout of een bruistablet. Het voetbad stimuleert de bloedsomloop en het eelt wordt zacht. Omdat het eelt zacht wordt, kun je het later gemakkelijker verwijderen. Droog je voeten goed af (ook tussen de tenen!), zodat voetschimmel voorkomen wordt. Scrub vervolgens je voeten, waardoor je zo alle dode huidcellen verwijdert. Ook de bovenkant van je voet scrub je. Doe dit met tact, de huid is aan de bovenkant van je voet een stuk gevoeliger. Overtollig eelt haal je weg met een puimsteen of speciale vijl. Eelt is ook de beschermlaag van je voet, dus zorg ervoor dat je ook weer niet te veel verwijdert. Spoel je voeten goed af en maak ze wederom goed droog.

2. Geknipt voor de lente

Een tweede stap is de eerste verzorging van de teennagels. Check eerst of ze er helemaal gezond weer uitzien. Mocht je bijvoorbeeld een kalknagel hebben dan kun je deze het best eerst laten behandelen. Zien je nagels er verder prima uit, dan zet je de nagelbehandeling voort. Anders dan bij je vingernagels knip je je teennagels recht af. Zo voorkom je dat ze niet aan de zijkant in het nagelbed groeien. Van een ingegroeide nagel ga je last krijgen en zal je het moeten laten behandelen door de (medisch) pedicure. Knip je nagels niet te kort. Laat ze altijd minimaal één millimeter boven de teentop uitsteken. Gebruik een speciale nagelknipper. Vijl de scherpe kantjes van de nagels. Vergeet niet je nagelriemen mee te nemen in de behandeling. Breng wat nagelriemolie aan om ze zacht en soepel te maken en duw ze dan voorzichtig terug.

3. Lekker badderen

Houd die zachte voeten zacht en zorg voor een goede hydratatie. Smeer je voeten na stap één en twee, maar ook regelmatig daarna, in met een verzorgende voetcrème. Neem een voetcrème die het beste bij jouw huidtype past. Heb je een normale huid of juist een heel erg droge huid.

4. Van top tot teen verzorgd

Een hippe open zomerschoen komt nog beter tot zijn recht wanneer er een voet insteekt die echt tot in de puntjes verzorgd is. Een nagellak maakt het geheel helemaal af.

Wanneer u deze stappen niet zelf wil of kunt doorlopen, kies dan voor een heerlijk ontspannende medisch pedicure voetbehandeling bij ons in de PRAKTIJK of ambulant bij u aan huis. Wij lakken de nagels met CND™ SHELLAC™. Zie hieromtrent de behandelingen binnen ons dienstenpakket.

Terug naar overzicht

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews