Preventie

 

Dat is helemaal afhankelijk wat uw klachten zijn. Geadviseerd wordt bij diabetes patiënten en mensen met reuma dat deze hun voeten om de 6 weken vakkundig laten behandelen om risico’s te voorkomen. Dit betekent dat u dan gemiddeld 8x per jaar bij de (medisch) pedicure komt. Geen verkeerde zaak en uw voeten worden nauwkeurig in de gaten gehouden om problemen te voorkomen en sneller eventueel door te kunnen verwijzen.

De reden om een (medisch) pedicure te bezoeken zijn vaak uiteenlopend. Ondermeer blessures of een zwangerschap kunnen het u moeilijk maken uw eigen voeten goed te verzorgen. Eeltgroei, likdoorns of ingroeiende teennagels zijn lastig of pijnlijk. Een professionele en hygiënische behandeling maakt uw voeten weer gezond. Ook wanneer er geen medische noodzaak is, is een pedicurebehandeling een ontspannende manier om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen (Lees blog: Waarom bezoek aan de predicure).

Ook wanneer er geen medische noodzaak is, is een pedicurebehandeling een ontspannende manier om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen.

In de praktijk maken vooral volwassenen gebruik van de (medisch) pedicure, maar ook tieners en kinderen kunnen al last hebben van eeltgroei of likdoorns en daardoor de pedicure bezoeken.

Door ondermeer onze website te bezoeken. Aanvullend kunnen wij u deskundig advies op maat geven en behandelen als dit nodig is.

Dit is een (medisch) pedicure die een branchediploma (medisch) pedicure op niveau 3-4 heeft behaald. Dit zijn ondermeer de (medisch) pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures. Om lid te worden van ProVoet is een erkend diploma nodig. De ProVoet pedicure is dus altijd gediplomeerd én vakbekwaam om uw voeten op een professionele manier te behandelen (ProVoet).

Verrassend of niet, 40 % van mijn cliëntenbestand is van het mannelijk geslacht. Ook zij hebben te maken met voetproblemen. Zelfs jonge mannen die bijvoorbeeld in de bouw werken kunnen door hun (slechte) werkschoeisel voetproblemen krijgen. Schroom dus niet als je man bent om langs te komen. Je voeten zijn het waard!

Langdurig gebruik van hoge hakken kan op den duur tot problemen leiden die verder kunnen gaan dan alleen maar een grote blaar op dat punt van de voetzool waar de meeste druk wordt uitgeoefend. Ook de gewrichten komen onder druk te staan en enkels, knieën en heupen kunnen daar problemen van gaan ondervinden (Lees blog: Hoge hakken).

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Besteed aandacht aan het kopen van goed passende schoenen. Laat altijd staande de maat nemen (lees blog: Vragen over blaren).

Ja, een wrat is een virus dat verspreid kan worden door direct contact.

U moet uw nagels het beste knippen met daarvoor bestemde schaartjes of teenknippers. Knip de nagel zo recht mogelijk af om ingroei te voorkomen.

U kunt puimsteen het beste gebruiken op een droge huid. Op deze manier wordt de te dikke huid het meest gelijkmatig weggehaald (Lees blog: Puimsteen).

 

Is uw vraag nog niet beantwoord? Contact opnemen

Pedicure afspraak maken
Of bel
010 262 03 57

Voordelen

Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor 2024?

Bekijk vergoedingen

Wat andere cliënten zeggen

5

Ben met pijnlijke voeten en ingegroeide schimmelnagels bij jullie terecht gekomen. Na regelmatige behandeling en vele goede tips is dat onder controle. Heb geen suggesties voor verbetering, voor mij zijn jullie beiden toppers!

- Sylvia Heijes

 

Bekijk alle reviews
Bekijk en schrijf reviews