Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Koude voeten (tips en oplossingen; deel 3.)

Koude voeten (tips en oplossingen; deel 3.)

In de laatste van de serie van 3 Blogs over ‘wintervoeten’ willen wij het over tips en oplossingen hebben.

Het belangrijkste wat je kunt doen om interne en externe koude te verdrijven en koude voeten te verhelpen en voorkomen is warmte opwekken. Hieronder volgen een aantal algemene tips om je voeten op te warmen en zodoende warme voeten te bewerkstelligen. 

Lees meer
Koude voeten (oorzaak; deel 2.)

Koude voeten (oorzaak; deel 2.)

Iedereen heeft weleens last van koude voeten. Bijvoorbeeld als men door ijskoude sneeuw of regen fietst, geen sokken of schoenen draagt of zich ’s winters in een onverwarmde ruimte bevindt. In zulke gevallen duurt het logischerwijs een tijdje voordat je voeten weer afdoende worden opgewarmd dankzij je bloedcirculatie.

Er zijn echter ook mensen die zonder aanwijsbare reden last krijgen van wintervoeten. Er is geen sprake van een koude atmosfeer of een koud oppervlak (zoals koude vloer!), maar de voeten voelen desalniettemin steenkoud aan. In zulke gevallen van koude voeten is doorgaans sprake van één van onderstaande oorzaken.

Lees meer
Koude voeten (ontstaan; deel 1.)

Koude voeten (ontstaan; deel 1.)

Wij gaan het in de komende serie van 3 Blogs hebben over de oorzaak, betekenis en oplossingen voor wintervoeten. Wij beloven dat deze reeks een bijzonder interessante informatievoorziening zal zijn voor degenen die deze kwestie aangaan.

Het fenomeen ‘koude voeten’ staat ook wel bekend als ‘wintervoeten’. Koude voeten ontstaan in veruit de meeste gevallen door kou op een slecht doorbloede huid. Koude voeten zijn niet gevaarlijk, maar wel uitermate irritant; ze kunnen zelfs flink pijn doen. Sommigen kunnen zelfs op een winterdag op blote voeten rond waggelen zonder last. Anderen krijgen op milde herfstdagen al ijskoude voetjes, zelfs als deze zijn voorzien van geitenwollen sokken. Voor degenen die snel last hebben van wintervoeten en koude tenen hebben we hieronder een aantal oorzaken en oplossingen uiteengezet om koude voeten te verhelpen ….

Lees meer
Wist u dat...

Wist u dat...

In 'Wist u dat' deel 8 vertellen wij een aantal weetjes over voeten in de herfst...

Lees meer
Hoe belangrijk zijn onze online recensies?  (verloting cadeaubonnen!)

Hoe belangrijk zijn onze online recensies? (verloting cadeaubonnen!)

Steeds meer mensen doen online research voordat zij bijvoorbeeld een medisch pedicure dienst afnemen. Online recensies spelen hier een belangrijke rol in. De consument vertrouwt namelijk steeds meer op beoordelingen van een ander. Een groot deel van de consumenten is van mening dat positieve recensies hun ervan overtuigen tot het afnemen van de medisch pedicuredienst die online goed scoort. Deze online mond-tot -mondreclame wordt dus steeds belangrijker en heeft steeds meer invloed.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews