Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Enkelklachten (thema 3.)

Enkelklachten (thema 3.)

Pijnlijke enkels belemmeren je bewegingsvrijheid. Er zijn meerdere soorten enkelklachten. Instabiliteit van het enkelgewricht is de belangrijkste oorzaak van enkelklachten. Wat de oorzaken, gevolgen en behandelingen daartegen zijn, leest u hierna!

Lees meer
Wist u dat ….

Wist u dat ….

In 'Wist u dat' deel 7 vertellen wij een aantal feitjes over Pedicural Voetzorg.

Lees meer
Hoe vaak naar de pedicure!

Hoe vaak naar de pedicure!

Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging. Dat betekent dat je gemiddeld zo’n 8x per jaar de pedicure bezoekt. Mensen die zeer veel eelt aanmaken is het aan te bevelen om de 4 weken een bezoek te brengen aan de pedicure.

Lees meer
Droge voeten en kloven (in zomer en winter!)

Droge voeten en kloven (in zomer en winter!)

Iedereen kan een droge voetenhuid in de zomer en winter krijgen. In vergelijking met de huid op de rest van ons lichaam, is de huid op onze voeten van nature zelfs droog. Onze voeten hebben geen talgklieren en het zijn de zweetklieren op de voeten die de huid hydrateren. Droge voeten kunnen een probleem vormen voor mensen die geen tijd nemen om hun voeten regelmatig te hydrateren. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat het hydrateren van je voeten deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging. Hoewel iedereen droge voeten kan krijgen, zijn senioren en mensen met een medische aandoening, zoals diabetes en voetschimmel, vatbaarder om het te krijgen.

Lees meer
Duurzaam ondernemen binnen onze praktijk

Duurzaam ondernemen binnen onze praktijk

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaat een stuk verder dan enkel gerecycled papier gebruiken en Max Havelaar koffie drinken. Duurzaam ondernemen betekent dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de invloed die de bedrijfsactiviteiten op de maatschappij hebben. Zowel op korte als lange termijn en zowel op sociaal, milieu en economisch vlak. Onze praktijk kiest voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waardoor bij iedere beslissing en keuze, zoveel als mogelijk is, binnen onze bedrijfsvoering "duurzaam ondernemen" vooropgesteld wordt.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews