Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Droge voeten en kloven (in zomer en winter!)

Droge voeten en kloven (in zomer en winter!)

Iedereen kan een droge voetenhuid in de zomer en winter krijgen. In vergelijking met de huid op de rest van ons lichaam, is de huid op onze voeten van nature zelfs droog. Onze voeten hebben geen talgklieren en het zijn de zweetklieren op de voeten die de huid hydrateren. Droge voeten kunnen een probleem vormen voor mensen die geen tijd nemen om hun voeten regelmatig te hydrateren. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat het hydrateren van je voeten deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging. Hoewel iedereen droge voeten kan krijgen, zijn senioren en mensen met een medische aandoening, zoals diabetes en voetschimmel, vatbaarder om het te krijgen.

Lees meer
Duurzaam ondernemen binnen onze praktijk

Duurzaam ondernemen binnen onze praktijk

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaat een stuk verder dan enkel gerecycled papier gebruiken en Max Havelaar koffie drinken. Duurzaam ondernemen betekent dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de invloed die de bedrijfsactiviteiten op de maatschappij hebben. Zowel op korte als lange termijn en zowel op sociaal, milieu en economisch vlak. Onze praktijk kiest voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waardoor bij iedere beslissing en keuze, zoveel als mogelijk is, binnen onze bedrijfsvoering "duurzaam ondernemen" vooropgesteld wordt.

Lees meer
Voetprobleem hamerteen en klauwteen (thema 2.)

Voetprobleem hamerteen en klauwteen (thema 2.)

De grote teen heeft 2 kootjes en de overige tenen hebben 3 kootjes. De termen hamerteen en klauwteen beschrijven twee verschillende afwijkingen.
Lees meer
Prettige vakantiedagen!

Prettige vakantiedagen!

Voor velen van ons is de zomervakantie nu echt in zicht! Zo ook voor het team Ria en Samantha van der Velden van Pedicural Voetzorg VOF. Dit is wel het moment om kort terug te kijken op een erg goede start die wij als medisch pedicuresalon hebben doorgemaakt in de nieuwe samenwerkingsvorm Vennootschap onder Firma tussen moeder en dochter (medisch) pedicure.

Lees meer
Voetjes zomerklaar!

Voetjes zomerklaar!

Als medisch pedicure weten we dat er vlak voor het aanbreken van de zomermaanden er een grotere toeloop is op onze praktijk. Waarom? Omdat eindelijk de voetjes weer helemaal bloot mogen. Bestaat er überhaupt iets mooiers dan de eerste dag waarop je je voetjes weer in een heerlijk doorluchte goed zittende zomerschoen kunt steken. Maar dan wel alleen als je blote onderdanen ook toonbaar zijn. Eeltranden aan de hielen kan echt niet! U kunt zelf aan de slag maar bent ook van harte welkom in onze praktijk, want wij kunnen naast problemen zoals likdoorns, ingegroeide nagels, aflakken met de allerbeste nagellak CND Gellak uw voeten binnen no-time volledig zomerproof maken. Hierna geven wij u tips hoe u e.e.a. zelf aan kunt pakken.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews