
Wist u dat ….
In 'Wist u dat' deel 7 vertellen wij een aantal feitjes over Pedicural Voetzorg.
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen, maar ook onderwerpen over uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!
In 'Wist u dat' deel 7 vertellen wij een aantal feitjes over Pedicural Voetzorg.
Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging. Dat betekent dat je gemiddeld zo’n 8x per jaar de pedicure bezoekt. Mensen die zeer veel eelt aanmaken is het aan te bevelen om de 4 weken een bezoek te brengen aan de pedicure.
Iedereen kan een droge voetenhuid in de zomer en winter krijgen. In vergelijking met de huid op de rest van ons lichaam, is de huid op onze voeten van nature zelfs droog. Onze voeten hebben geen talgklieren en het zijn de zweetklieren op de voeten die de huid hydrateren. Droge voeten kunnen een probleem vormen voor mensen die geen tijd nemen om hun voeten regelmatig te hydrateren. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat het hydrateren van je voeten deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging. Hoewel iedereen droge voeten kan krijgen, zijn senioren en mensen met een medische aandoening, zoals diabetes en voetschimmel, vatbaarder om het te krijgen.
Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaat een stuk verder dan enkel gerecycled papier gebruiken en Max Havelaar koffie drinken. Duurzaam ondernemen betekent dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de invloed die de bedrijfsactiviteiten op de maatschappij hebben. Zowel op korte als lange termijn en zowel op sociaal, milieu en economisch vlak. Onze praktijk kiest voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waardoor bij iedere beslissing en keuze, zoveel als mogelijk is, binnen onze bedrijfsvoering "duurzaam ondernemen" vooropgesteld wordt.
De grote teen heeft 2 kootjes en de overige tenen hebben 3 kootjes. De termen hamerteen en klauwteen beschrijven twee verschillende afwijkingen.