Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Cosmetische voetverzorging

Cosmetische voetverzorging

Cosmetische voetverzorging is iets wat u zeker een keertje moet proberen. Deze behandeling maakt de voetverzorging compleet. Cosmetische voetverzorging is meer dan het mooi maken van de voeten, het is de brug naar totaalverzorging van de voet. In een cosmetische voetbehandeling staat de huidproblematiek en het algemeen gevoel van (voeten)welzijn centraal. In onze praktijk is het mogelijk naast een standaard voetbehandeling, aansluitend de voeten in een bubbelend voetbad met origineel Dode Zeezout en etherische olie te ondergaan (= Cosmetische voetbehandeling). Vind u dit nog niet genoeg, dan kunt u vervolgens ook nog met de voeten plaatsnemen op een Shiatsu-voetmassagetoestel (= Cosmetische voetbehandeling Plus). Hierna zullen wij een korte uitleg geven van de behandelingen en uitwerkingen daarop.

Lees meer
Contactloos betalen

Contactloos betalen

Pinnen kunt u al weer een tijdje in onze praktijk. Maar contactloos betalen is redelijk nieuw en nog niet iedereen weet van de hoed en de rand. Er circuleren ook nogal wat misvattingen en verhalen. Wij gaan u hierna aangeven hoe het nu echt werkt!

Lees meer
Voetprobleem likdoorn (thema 1.)

Voetprobleem likdoorn (thema 1.)

Veel mensen, jong en oud, mannen en vrouwen, hebben weleens last van likdoorns. Een andere naam voor likdoorn is eksteroog of Clavus. Likdoorns ontstaan uit verdikte lagen van de huid, die het lichaam heeft gevormd ten gevolge van een langdurige druk. Het is een effectieve maatregel van het lichaam, aangezien hierdoor het onderliggende weefsel wordt beschermd. Een likdoorn is een eeltverdikking aan de voet met een klein, diep centrum, die vaak pijnlijk en hinderlijk is en het lopen kan bemoeilijken.

Lees meer
Voetprobleem hielspoor (thema 1)

Voetprobleem hielspoor (thema 1)

Fasciitis plantaris betekent een ontsteking van de plantaire fascie, een sterke weefselband (zoals bij de kruisband) die loopt van de hiel naar de middenvoetsbeentjes. Het ondersteunt de voetholte en fungeert ook als een schokbreker in de voet. Men vermoedt dat de fasciitis plantaris wordt veroorzaakt door herhaalde kleine beschadigingen aan de fascie met of zonder ontsteking. De kwetsuur is vaak in de buurt van waar de fascia plantaris zich aan het hielbot hecht.

Lees meer
Voetproblemen!

Voetproblemen!

Ruim 40 procent van de volwassenen heeft wel een voetprobleem. Hoe belangrijk gezonde voeten zijn, besef je pas als er klachten optreden. Wij gaan de komende maanden een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende voetaandoeningen behandelen. Gemakshalve verdelen wij deze onderwerpen over meerdere Blogs, toegespitst op onderstaande 5 thema's, en geven u adviezen en/of verwijzingen daar waar mogelijk.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews