Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Niet te geloven ... kloven (deel 1)

Niet te geloven ... kloven (deel 1)

Bij ons in de praktijk komen veel cliënten met hielpijn. Meestal kun je aan de buitenkant niet zien wat de oorzaak is. Gelukkig helpt kennis, ervaring en onderzoek om het probleem te vinden en aan te pakken. Zo nu en dan komen er cliënten langs met hielpijn en een zichtbaar probleem. We zien zichtbare eeltvorming op de hielen en soms zelfs scheuren in het eelt, de zgn. hielkloven. Dit geeft pijn en dat is niet fijn. Dit artikel gaat over dit probleem en wat u eraan kan doen.

Lees meer
Wist u dat .....(loting!)

Wist u dat .....(loting!)

In deel 3 van 'Wist u dat ...' leest u o.a. over ons klantvriendelijkheidsmodule.

Lees meer
Innovatieve eeltslijper: Omnicut

Innovatieve eeltslijper: Omnicut

De Omnicut is een handig hulpmiddel voor het snijden van dikke eeltlagen. Dit instrument is sinds enige tijd op de markt waarmee de eelt van de voetzolen en de hielen kan worden verwijderd op een snelle en effectieve manier. Er wordt weleens verondersteld dat de Omnicut voor "luie" pedicures zou zijn of dat de gebruikers niet met het mes overweg zouden kunnen. Echter, de (medisch) pedicures die de Omnicut al langer gebruiken, waaronder ikzelf als frequent gebruiker (én messnijder!), zijn toch een iets andere mening toegedaan.

Lees meer
Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Hoewel de voeten het verst van ons afstaan, hebben ze één van de meest belangrijke functies te vervullen. Namelijk ons te dragen. Voor velen van ons houdt lichaamsverzorging zo'n beetje op bij de knieën. De voeten krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat is eigenlijk heel jammer want het zijn zulke belangrijke onderdelen van ons lichaam. Ze leggen dagelijks heel wat kilometers af. Dat dag in dag uit ... en er zijn nooit eens dagen dat we ze even "lekker laten ontspannen".

Lees meer
Frisse kijk op zweetvoeten (Hyperhidrosis pedis)

Frisse kijk op zweetvoeten (Hyperhidrosis pedis)

Zweetvoeten is een onderwerp waar menig mens zijn neus voor ophaalt. Dit komt omdat met zweetvoeten meestal wordt gedoeld op voeten die vies ruiken. Ergens klopt deze benaming niet. Zweet stinkt immers niet op het moment dat het uit het lichaam komt. Dus ook niet bij de voeten. Hoe zweetvoeten ontstaan (en of dit typisch een zomerse aangelegenheid is!), behandeling en tips tegen zweetvoeten, gaan we hierna uitvoeriger op in.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews