Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Crocs: van artrose tot klauwtenen

Crocs: van artrose tot klauwtenen

Na uggs zijn Crocs wel de meest besproken schoenen die er zijn. Want je haat ze, of je houdt van de veel kleurige klompschoen. Wij zijn de mening toegedaan dat het serieuze gezondheidsproblemen kan geven. Ook de Nederlandse podotherapeuten zijn weinig te spreken over de aparte klompschoenen.

Lees meer
Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Eén van de meest voorkomende voetproblemen welke wij tegenkomen in de praktijk, is de verdikte, extreem droge (voet)huid. Hoe het natuurlijke element Ureum de hydratatie van de huid van de extreem droge voeten kan herstellen komt hierna tot uitleg. Na elke voetbehandeling masseren wij de voeten standaard in met Ureum voetlotion.

Lees meer
Slippers slecht voor je voeten! (Zomers nieuwtje)

Slippers slecht voor je voeten! (Zomers nieuwtje)

Nu het nog zomer is en veel mensen graag de hele dag makkelijk op slippers willen blijven lopen, willen wij graag de volgende feiten onder de aandacht brengen. Naast Crocs (waarover wij in één van de volgende blogs iets willen vermelden!), veroorzaken slippers in het algemeen heel vaak verschillende klachten aan de voeten. Eén van de klachten die ze veroorzaken is de zogenaamde ‘hielspoor’: een ontsteking/irritatie van de peesplaat onder de voet, de zgn. Fasciitis plantaris.

Lees meer
Zwemmerseczeem: besmettelijke voetschimmel!

Zwemmerseczeem: besmettelijke voetschimmel!

Eigenlijk is zwemmerseczeem geen echt eczeem, maar een schimmelinfectie. Deze voetschimmel wordt vaak zo genoemd, omdat veel zwemmers last hebben van deze aandoening. De schimmel komt namelijk veel voor in een warme, vochtige omgeving. Zoals zwembaden, sauna’s en sportgelegenheden.

Lees meer
Hoge hakken (echte liefde?)

Hoge hakken (echte liefde?)

Lopen op hoge hakken kan de gezondheid nadelig beïnvloeden. Er goed uitzien en opvallen wordt door veel vrouwen bereikt door hoge hakken te dragen. De vrouw ziet er veelal langer en eleganter uit. Wat voor invloed kan het dragen van hoge hakken hebben op de gezondheid en waarom is het beter om ze niet altijd te gebruiken?

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews