Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Wist u dat

Wist u dat

In 'Wist u dat' deel 13 vertellen wij een aantal feitjes over wratten.

Lees meer
Ultrasoon reiniger Cleanitex

Ultrasoon reiniger Cleanitex

In de eerste week na de lange Coronasluiting van de praktijk hebben wij een nieuwe nog professioneler ultrasoon voor de medisch pedicure praktijk aangeschaft. De Cleanitex CSX50. Ultrasoon reinigen is wel de meest effectieve manier van reinigen op dit moment door de vele voordelen, waarop wij later terugkomen in dit blog. Maar voordat we voordelen van ultrasoon reinigen aan je uitleggen en wat een ultrasoon reiniger doet, is een andere vraag nog veel belangrijker: waar staat ultrasoon voor en wat is het? Nieuwsgierig geworden? Het is wellicht interessant voor u als client in de praktijk om te vernemen hoe en op welke wijze wij onze klein gereedschappen (zoals een frees) reinigen en desinfecteren. Lees hierna verder en de ultrasoon heeft geen geheimen meer voor u.

Lees meer
Vijf antwoorden op vragen over kalknagels ofwel schimmelnagels

Vijf antwoorden op vragen over kalknagels ofwel schimmelnagels

Schimmelnagels zijn weliswaar niet pijnlijk, maar toch krijgen wij in onze praktijk regelmatig cliënten die enorm balen van deze aandoening. Voor vrouwen zijn met name de cosmetische overwegingen aanleiding hun schimmelnagels te laten behandelen. Daar kan geen nagellak tegenop. In deze blog vijf antwoorden op de belangrijkste vragen over schimmelnagels. Wat zijn schimmelnagels? Hoe worden ze veroorzaakt? Hoe kunnen ze worden behandeld? Hoe kunnen ze voorkomen worden? En last but not least: Hoe kunnen wij als medisch pedicure u van dienst zijn?

Lees meer
Coronavirus en opening praktijk (Deel 4.)

Coronavirus en opening praktijk (Deel 4.)

Eindelijk is het dan weer zover!! Onze pedicurepraktijk is weer voor een ieder opengesteld. Voor zowel medisch noodzakelijke voetbehandeling als voor niet medisch noodzakelijk. ProVoet, Stipezo en de NMMV hebben protocollen ontwikkeld voor de 1.5 meter samenleving voor (medisch) pedicures in de uitoefening van zijn/haar contactberoep. In de onderstaande protocollen wordt zichtbaar aan welke voorwaarden wij als medisch pedicure, maar ook ú zich vanaf 3 maart 2021 dient te houden. Eén protocol voor voetbehandelingen in de medisch pedicurepraktijk, en één protocol voor ambulante pedicurewerkzaamheden ten tijde van Covid-19.

Lees meer
Coronavirus en zelfmanagement (deel 3.)

Coronavirus en zelfmanagement (deel 3.)

Vanwege het aanhoudende Coronavirus en dat wij een contactberoep uitoefenen is onze medisch pedicure praktijk tot en met 20 mei 2020 (verlengd) gesloten. Alle reeds gemaakte afspraken vóór 20 mei 2020 komen daardoor weer te vervallen. Afspraken die al ná 20 mei staan ingepland gaan zonder (nieuw) tegenbericht gewoon door. Voor spoedgevallen verwijzen wij u graag door naar uw huisarts of de podotherapeut.

Aanvullend en informatief willen wij u ook via deze blog met een aantal tips helpen uw voeten toch in (optimale) conditie te houden. Op onze website staan in de footer (voettekst) de algemene voettips. Op deze manier kunnen wij u dus ook op afstand adviseren.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews