Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Microplastics in scrubs! (Scrubs Deel 2)

Microplastics in scrubs! (Scrubs Deel 2)

Wij hebben onlangs een blog gelanceerd waarin wij op natuurlijke basis een scrub maken voor het verwijderen van de dode huidcellen op ons lichaam. De nadruk hebben wij gelegd op ‘natuurlijk’. En wel om de volgende reden. De reguliere scrubgels bevatten namelijk (on)zichtbare (plastic) korreltjes. Deze zeer kleine plastic bolletjes zijn microbeads en wij als medisch pedicures beperken ons tot de microplastics die in scrubs voorkomen. Want ze komen in veel meer producten voor. Dat dit ons en ons milieu heel veel schade toebrengt leest u hieronder.

Lees meer
Eindejaarsgroet 2019!

Eindejaarsgroet 2019!

Graag willen wij van de gelegenheid gebruik maken om u persoonlijk te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen het afgelopen jaar. Pedicural Voetzorg vof wenst u een voorspoedig 2020.

Lees meer
Kerstmis en vakantiesluiting!

Kerstmis en vakantiesluiting!

Gedurende het eindejaar/kerstvakantie zijn wij gesloten van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020. Het antwoordapparaat wordt niet door door ons beluisterd. Het heeft dus geen zin deze in te spreken. Wel kunt u ons mailen, omdat wij met regelmaat onze mailbox checken en wij u verzekeren van antwoord.

Een ieder een heerlijk fijne kerstdagen toegewenst!

Uw medisch pedicures Ria en Samantha

Lees meer
Interview vakblad Podopost

Interview vakblad Podopost

Podopost is het landelijke vakblad voor het voetverzorgingsbedrijf. In iedere uitgave van Podopost staat een casus, steeds met een ander onderwerp, soms eenvoudig en soms wat complexer. Zo wordt het brede lezerspubliek van Podopost zo goed mogelijk bediend.

In mei 2019 is ons voetverzorgingsbedrijf Pedicural Voetzorg vof gekozen voor een interview (casus gesprek) in de praktijk in de Munterstraat 6 te Schiedam. Hoe dit is verlopen leest u hierna

Lees meer
Schimmeldiagnostiek

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem en doet zich vaak voor op de nagels van de voeten. Een schimmelnagel ziet er verkleurd, brokkelig en/of verdikt uit. Andere mogelijke oorzaken voor afwijkende structuur van de nagels zijn onder andere psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen.

Om er zeker van te zijn of het om een schimmelnagel gaat is het verstandig om een schimmeldiagnostiek uit te voeren. Ook huidschilfers kunnen onderzocht worden; het is niet altijd duidelijk of het een huidschimmel is of bijvoorbeeld eczeem. Hierna geven we een uitleg wat wij voor u kunnen doen en geven aanvullende tips.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews