Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Interview vakblad Podopost

Interview vakblad Podopost

Podopost is het landelijke vakblad voor het voetverzorgingsbedrijf. In iedere uitgave van Podopost staat een casus, steeds met een ander onderwerp, soms eenvoudig en soms wat complexer. Zo wordt het brede lezerspubliek van Podopost zo goed mogelijk bediend.

In mei 2019 is ons voetverzorgingsbedrijf Pedicural Voetzorg vof gekozen voor een interview (casus gesprek) in de praktijk in de Munterstraat 6 te Schiedam. Hoe dit is verlopen leest u hierna

Lees meer
Schimmeldiagnostiek

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem en doet zich vaak voor op de nagels van de voeten. Een schimmelnagel ziet er verkleurd, brokkelig en/of verdikt uit. Andere mogelijke oorzaken voor afwijkende structuur van de nagels zijn onder andere psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen.

Om er zeker van te zijn of het om een schimmelnagel gaat is het verstandig om een schimmeldiagnostiek uit te voeren. Ook huidschilfers kunnen onderzocht worden; het is niet altijd duidelijk of het een huidschimmel is of bijvoorbeeld eczeem. Hierna geven we een uitleg wat wij voor u kunnen doen en geven aanvullende tips.

Lees meer
Scrubben …. (natuurlijk) zelfgemaakt! (Scrubs Deel 1)

Scrubben …. (natuurlijk) zelfgemaakt! (Scrubs Deel 1)

Met een (body)scrub kun je dode huidcellen verwijderen, waardoor de huid weer zacht aanvoelt en er gezond uitziet. Er zijn allerlei soorten scrubs op de markt. Deze zijn vaak voorzien van microplastics en zeer milieuonvriendelijk. Hierover leest u meer in een latere blog over scrubs. Maar Pedicural Voetzorg maakt er iets bijzonders van door haar cliënten te verrassen met zelfgemaakte scrubs op natuurlijke basis. Lees hier alles over het maken van een scrub. U zult ontdekken dat er geen redenen meer zijn om deze uitdaging niet aan te gaan. Maak een afspraak met ons voor een cosmetische voetverzorging, waarin de scrub een wezenlijk onderdeel van is.

Lees meer
Mijlpaal … 1.000 cliënten!

Mijlpaal … 1.000 cliënten!

“Er gaat geen lift naar succes, we moeten zelf de trap op”. In de afgelopen 15 jaar zijn wij van een hele kleine praktijk naar een succesvolle medisch pedicurepraktijk gegroeid. Op vrijdag 8 maart 2019 hebben wij onze 1.000-ste geregistreerde client in ons patientbeheersysteem mogen noteren. Gelukkig voor ons dat deze niet elke week allemaal bij ons voor de deur staan. We nemen u graag mee in onze uitleg hierna, hoe dit succes tot stand is gekomen.

Lees meer
Pasvorm: meten is weten!

Pasvorm: meten is weten!

Te kleine- en/of te smalle schoenen kunnen ongemakken veroorzaken zoals pijn, likdoorns, eeltvorming, blauwe nagels, maar ook afwijkende teenstanden zoals hamerteen en hallux valgus (knobbel bij de grote teen). De schoen moet ongeveer 10 tot 15 mm langer zijn dan de voet en bij de tenen voldoende breed.

Te grote- en/of te brede schoenen geven de voet de kans om meer uit te zakken. Voeten kunnen hierdoor platter of breder worden, of meer naar binnen zakken. Ook kunnen er pijnlijke tenen en blaren ontstaan omdat de voet in de schoen heen en weer schuift tijdens het lopen.

Nu we u hebben uitgelegd hoe belangrijk een juiste schoenmaat is, kunt u hierna zelf aan de slag voor de juiste pasvorm.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews