Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Pasvorm: meten is weten!

Pasvorm: meten is weten!

Te kleine- en/of te smalle schoenen kunnen ongemakken veroorzaken zoals pijn, likdoorns, eeltvorming, blauwe nagels, maar ook afwijkende teenstanden zoals hamerteen en hallux valgus (knobbel bij de grote teen). De schoen moet ongeveer 10 tot 15 mm langer zijn dan de voet en bij de tenen voldoende breed.

Te grote- en/of te brede schoenen geven de voet de kans om meer uit te zakken. Voeten kunnen hierdoor platter of breder worden, of meer naar binnen zakken. Ook kunnen er pijnlijke tenen en blaren ontstaan omdat de voet in de schoen heen en weer schuift tijdens het lopen.

Nu we u hebben uitgelegd hoe belangrijk een juiste schoenmaat is, kunt u hierna zelf aan de slag voor de juiste pasvorm.

Lees meer
Marktonderzoek: wie bezoekt een pedicure

Marktonderzoek: wie bezoekt een pedicure

Van de Nederlanders van 20 jaar of ouder bezoekt 29% in een kalenderjaar wel eens een pedicurepraktijk.

Ruim 50% van de bezoekers bezoekt een pedicure vanwege medische redenen. En ruim 25%van de consumenten laat zich behandelen door een pedicure omdat men het een prettig verwenmoment vindt.

Graag willen wij u laten kennismaken wie nu zoal een pedicure bezoekt, de behandelfrequentie, de redenen om naar een pedicure te gaan, hoe men bij de pedicure is terechtgekomen en de motieven om niet naar een pedicure te gaan.

Lees meer
Likdoorn versus voetwrat

Likdoorn versus voetwrat

In veel opzichten lijken likdoorns en wratten op elkaar. Ze zien er enigszins hetzelfde uit en bestaan beide uit een verdikking van de huid, vooral door eeltvorming en dode huidcellen. Toch zijn er duidelijke verschillen waarmee we likdoorns kunnen onderscheiden van voetwratten.

Lees meer
Schimmelnagels … meer dan één!

Schimmelnagels … meer dan één!

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is voor 50% van de Nederlanders dé grootste teenafknapper.

Een Schimmelnagel is een schimmelinfectie van één of meer nagels van de voeten. Men spreekt ook wel van ‘kalknagels’. Het is een ontsierende aandoening.

De medische term is Onychomycose (onycho = nagel; mycose = schimmel). Hoewel het kalknagelprobleem pas echt grote vormen ging aannemen toen de mensheid overging op het dragen van schoeisel, zijn kalknagels een probleem van alle tijden en van alle volkeren.

Lees meer
Feiten en fabels

Feiten en fabels

Wintertenen ontstaan als voeten te lang aan kou zijn blootgesteld, zwangerschap heeft geen invloed op voeten, lopen op hoge hakken is slecht voor het lichaam? Zijn dit feiten of fabels? Klik snel verder om te lezen over feiten en fabels over uw voeten.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews