Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Wat is bloedsuikerspiegel (Diabetes deel 2.)

Wat is bloedsuikerspiegel (Diabetes deel 2.)

Weet u wat uw bloedsuikerspiegel is? Of wat de symbolen en gevaren zijn van een te lage of te hoge bloedsuikerspiegel? Een gezonde bloedsuikerspiegel is belangrijk. Wij informeren u graag over wat deze spiegel precies betekent. Wanneer uw bloedsuikerspiegel niet gezond is, betekent dit dat deze te laag of te hoog is. Beide afwijkingen hebben hun eigen kenmerken.

Lees meer
Suikerziekte (Diabetes deel 1.)

Suikerziekte (Diabetes deel 1.)

Door de toename van het aantal diabetespatiënten (in onze praktijk) leek het ons zinvol om een drietal blogs te wijden aan diabetes. Diabetes in het algemeen, bloedsuikerspiegel en bloedsuikerwaarden zullen deze reeks complementeren.

Van suiker krijg je niet zomaar diabetes. Door andere oorzaken gaat er in het lichaam wat mis. Toch kan suiker wel degelijk bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes type 2. Te veel suiker kan namelijk leiden tot overgewicht. En als je overgewicht hebt, loop je een groter risico op diabetes type 2. Waarom de term ‘suikerziekte’ leest u hierna.

Lees meer
Microplastics in scrubs! (Scrubs Deel 2)

Microplastics in scrubs! (Scrubs Deel 2)

Wij hebben onlangs een blog gelanceerd waarin wij op natuurlijke basis een scrub maken voor het verwijderen van de dode huidcellen op ons lichaam. De nadruk hebben wij gelegd op ‘natuurlijk’. En wel om de volgende reden. De reguliere scrubgels bevatten namelijk (on)zichtbare (plastic) korreltjes. Deze zeer kleine plastic bolletjes zijn microbeads en wij als medisch pedicures beperken ons tot de microplastics die in scrubs voorkomen. Want ze komen in veel meer producten voor. Dat dit ons en ons milieu heel veel schade toebrengt leest u hieronder.

Lees meer
Eindejaarsgroet 2019!

Eindejaarsgroet 2019!

Graag willen wij van de gelegenheid gebruik maken om u persoonlijk te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen het afgelopen jaar. Pedicural Voetzorg vof wenst u een voorspoedig 2020.

Lees meer
Kerstmis en vakantiesluiting!

Kerstmis en vakantiesluiting!

Gedurende het eindejaar/kerstvakantie zijn wij gesloten van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020. Het antwoordapparaat wordt niet door door ons beluisterd. Het heeft dus geen zin deze in te spreken. Wel kunt u ons mailen, omdat wij met regelmaat onze mailbox checken en wij u verzekeren van antwoord.

Een ieder een heerlijk fijne kerstdagen toegewenst!

Uw medisch pedicures Ria en Samantha

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews