Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Scrubben …. (natuurlijk) zelfgemaakt! (Scrubs Deel 1)

Scrubben …. (natuurlijk) zelfgemaakt! (Scrubs Deel 1)

Met een (body)scrub kun je dode huidcellen verwijderen, waardoor de huid weer zacht aanvoelt en er gezond uitziet. Er zijn allerlei soorten scrubs op de markt. Deze zijn vaak voorzien van microplastics en zeer milieuonvriendelijk. Hierover leest u meer in een latere blog over scrubs. Maar Pedicural Voetzorg maakt er iets bijzonders van door haar cliënten te verrassen met zelfgemaakte scrubs op natuurlijke basis. Lees hier alles over het maken van een scrub. U zult ontdekken dat er geen redenen meer zijn om deze uitdaging niet aan te gaan. Maak een afspraak met ons voor een cosmetische voetverzorging, waarin de scrub een wezenlijk onderdeel van is.

Lees meer
Mijlpaal … 1.000 cliënten!

Mijlpaal … 1.000 cliënten!

“Er gaat geen lift naar succes, we moeten zelf de trap op”. In de afgelopen 15 jaar zijn wij van een hele kleine praktijk naar een succesvolle medisch pedicurepraktijk gegroeid. Op vrijdag 8 maart 2019 hebben wij onze 1.000-ste geregistreerde client in ons patientbeheersysteem mogen noteren. Gelukkig voor ons dat deze niet elke week allemaal bij ons voor de deur staan. We nemen u graag mee in onze uitleg hierna, hoe dit succes tot stand is gekomen.

Lees meer
Pasvorm: meten is weten!

Pasvorm: meten is weten!

Te kleine- en/of te smalle schoenen kunnen ongemakken veroorzaken zoals pijn, likdoorns, eeltvorming, blauwe nagels, maar ook afwijkende teenstanden zoals hamerteen en hallux valgus (knobbel bij de grote teen). De schoen moet ongeveer 10 tot 15 mm langer zijn dan de voet en bij de tenen voldoende breed.

Te grote- en/of te brede schoenen geven de voet de kans om meer uit te zakken. Voeten kunnen hierdoor platter of breder worden, of meer naar binnen zakken. Ook kunnen er pijnlijke tenen en blaren ontstaan omdat de voet in de schoen heen en weer schuift tijdens het lopen.

Nu we u hebben uitgelegd hoe belangrijk een juiste schoenmaat is, kunt u hierna zelf aan de slag voor de juiste pasvorm.

Lees meer
Marktonderzoek: wie bezoekt een pedicure

Marktonderzoek: wie bezoekt een pedicure

Van de Nederlanders van 20 jaar of ouder bezoekt 29% in een kalenderjaar wel eens een pedicurepraktijk.

Ruim 50% van de bezoekers bezoekt een pedicure vanwege medische redenen. En ruim 25%van de consumenten laat zich behandelen door een pedicure omdat men het een prettig verwenmoment vindt.

Graag willen wij u laten kennismaken wie nu zoal een pedicure bezoekt, de behandelfrequentie, de redenen om naar een pedicure te gaan, hoe men bij de pedicure is terechtgekomen en de motieven om niet naar een pedicure te gaan.

Lees meer
Likdoorn versus voetwrat

Likdoorn versus voetwrat

In veel opzichten lijken likdoorns en wratten op elkaar. Ze zien er enigszins hetzelfde uit en bestaan beide uit een verdikking van de huid, vooral door eeltvorming en dode huidcellen. Toch zijn er duidelijke verschillen waarmee we likdoorns kunnen onderscheiden van voetwratten.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews