Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Voeten in de herfst en winter

Voeten in de herfst en winter

Herfst (of najaar) is alweer een tijdje in het land. De herfst is een schitterend jaargetijde, de geur van de herfst, het lage zonlicht …………. Maak een wandelingetje, ga het bos in of maak een prachtige fietstocht. Alle planten, bomen en dieren maken zich klaar voor de komende winter. Ook uw voeten?? Voeten hebben in de herfst en winter extra aandacht nodig. Daar sta je niet zo bij stil wanneer de laatste warme dagen van het jaar voor je gevoel nog maar net voorbij zijn. Wij gaan u ook deze twee jaargetijden van de diverse tips voorzien.

Lees meer
Dit zeggen je nagels over je gezondheid (deel 2.)

Dit zeggen je nagels over je gezondheid (deel 2.)

Wist je dat je nagels aangeven hoe gezond je bent? Gelukkig zijn de meeste nagelafwijkingen onschuldig.

Lees meer
Ingescheurde nagel: wat te doen?

Ingescheurde nagel: wat te doen?

Een ingescheurde of afgescheurde nagel komt vaak voor wanneer de nagels wat langer zijn. Korte nagels scheuren minder snel in, maar het kan wel eens gebeuren. Meestal scheuren de nagels van de vingers in, van de teennagels wat minder. Een scheur in de nagel kan soms erg pijnlijk zijn. Herstel hiervan is mogelijk.

Lees meer
De ouder wordende voet

De ouder wordende voet

Een actief leven leiden en last van uw voeten? Dat is een combinatie die voor een actieve 50-plusser, zoals u, niet samengaat. U staat immers midden in het leven, u wilt genieten en vooruit! Voor onze onderdanen is dan een belangrijke taak weggelegd en als zij u ervan weerhouden uw activiteiten op een plezierige manier uit te voeren, dan kan uw medisch pedicure (of uiteindelijk de podotherapeut), dé voetspecialisten bij uitstek, wellicht uitkomst bieden.

Lees meer
Dit zeggen voeten over je gezondheid (deel 1.)

Dit zeggen voeten over je gezondheid (deel 1.)

Na een dag op hoge hakken is het niet zo vreemd als je voeten zeer doen. Maar sommige voetklachten wijzen op een onderliggende aandoening. Zo kun je diabetes hebben zonder het zelf te weten. Wat kunnen je voeten je vertellen over je gezondheid? We nemen je hieronder in Deel 1 mee in een aantal voetklachten die enige aanwijzingen zouden kunnen verschaffen. In een latere Blog Deel 2, genoemd ‘Wat vertellen je nagels over je gezondheid’, geven we aandacht wat de nagels ons (kunnen) vertellen over je gezondheid.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews