Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Schoenonderhoud winter

Schoenonderhoud winter

In de winter hebben uw schoenen aardig wat te verduren door de diverse weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en modder. Goed onderhoud is in deze tijd van het jaar dan ook geen overbodige luxe! Door uw schoenen goed en regelmatig te poetsen kunt u er langer plezier van hebben. Schoenen van welk materiaal dan ook blijven het mooiste en in goede staat als u ze netjes verzorgt. Regelmatig onderhoud zorgt o.a. voor het behoud van een goede pasvorm, originele kleur- en materiaaleigenschappen. In de winter vraagt dit net iets meer aandacht en met behulp van onderstaande tips en adviezen blijven uw schoenen in optimale conditie.

Lees meer
(Winter)schoenen; waarop letten bij aankoop

(Winter)schoenen; waarop letten bij aankoop

Veel mensen zijn niet zo kieskeurig in de schoenenwinkel. Ze komen binnen voor een mooi model of een trendy kleur. Dan is het even passen en snel afrekenen, zonder goed op te letten op belangrijke details. Later blijkt dan dat de pasvorm van de schoen niet klopt of dat de nodige steun ontbreekt.

 

Verkeerd schoeisel is de belangrijkste oorzaak van voetklachten als eeltplekken, knobbels op de teen en likdoorns. Meer dan de helft van alle volwassenen heeft er last van. Waar we op moeten letten lezen we hierna.

Lees meer
Koude voeten (tips en oplossingen; deel 3.)

Koude voeten (tips en oplossingen; deel 3.)

In de laatste van de serie van 3 Blogs over ‘wintervoeten’ willen wij het over tips en oplossingen hebben.

Het belangrijkste wat je kunt doen om interne en externe koude te verdrijven en koude voeten te verhelpen en voorkomen is warmte opwekken. Hieronder volgen een aantal algemene tips om je voeten op te warmen en zodoende warme voeten te bewerkstelligen. 

Lees meer
Koude voeten (oorzaak; deel 2.)

Koude voeten (oorzaak; deel 2.)

Iedereen heeft weleens last van koude voeten. Bijvoorbeeld als men door ijskoude sneeuw of regen fietst, geen sokken of schoenen draagt of zich ’s winters in een onverwarmde ruimte bevindt. In zulke gevallen duurt het logischerwijs een tijdje voordat je voeten weer afdoende worden opgewarmd dankzij je bloedcirculatie.

Er zijn echter ook mensen die zonder aanwijsbare reden last krijgen van wintervoeten. Er is geen sprake van een koude atmosfeer of een koud oppervlak (zoals koude vloer!), maar de voeten voelen desalniettemin steenkoud aan. In zulke gevallen van koude voeten is doorgaans sprake van één van onderstaande oorzaken.

Lees meer
Koude voeten (ontstaan; deel 1.)

Koude voeten (ontstaan; deel 1.)

Wij gaan het in de komende serie van 3 Blogs hebben over de oorzaak, betekenis en oplossingen voor wintervoeten. Wij beloven dat deze reeks een bijzonder interessante informatievoorziening zal zijn voor degenen die deze kwestie aangaan.

Het fenomeen ‘koude voeten’ staat ook wel bekend als ‘wintervoeten’. Koude voeten ontstaan in veruit de meeste gevallen door kou op een slecht doorbloede huid. Koude voeten zijn niet gevaarlijk, maar wel uitermate irritant; ze kunnen zelfs flink pijn doen. Sommigen kunnen zelfs op een winterdag op blote voeten rond waggelen zonder last. Anderen krijgen op milde herfstdagen al ijskoude voetjes, zelfs als deze zijn voorzien van geitenwollen sokken. Voor degenen die snel last hebben van wintervoeten en koude tenen hebben we hieronder een aantal oorzaken en oplossingen uiteengezet om koude voeten te verhelpen ….

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews