Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Waarom een bezoek aan de (medisch) pedicure?

Hoewel de voeten het verst van ons afstaan, hebben ze één van de meest belangrijke functies te vervullen. Namelijk ons te dragen. Voor velen van ons houdt lichaamsverzorging zo'n beetje op bij de knieën. De voeten krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat is eigenlijk heel jammer want het zijn zulke belangrijke onderdelen van ons lichaam. Ze leggen dagelijks heel wat kilometers af. Dat dag in dag uit ... en er zijn nooit eens dagen dat we ze even "lekker laten ontspannen".

Lees meer
Frisse kijk op zweetvoeten (Hyperhidrosis pedis)

Frisse kijk op zweetvoeten (Hyperhidrosis pedis)

Zweetvoeten is een onderwerp waar menig mens zijn neus voor ophaalt. Dit komt omdat met zweetvoeten meestal wordt gedoeld op voeten die vies ruiken. Ergens klopt deze benaming niet. Zweet stinkt immers niet op het moment dat het uit het lichaam komt. Dus ook niet bij de voeten. Hoe zweetvoeten ontstaan (en of dit typisch een zomerse aangelegenheid is!), behandeling en tips tegen zweetvoeten, gaan we hierna uitvoeriger op in.

Lees meer
Crocs: van artrose tot klauwtenen

Crocs: van artrose tot klauwtenen

Na uggs zijn Crocs wel de meest besproken schoenen die er zijn. Want je haat ze, of je houdt van de veel kleurige klompschoen. Wij zijn de mening toegedaan dat het serieuze gezondheidsproblemen kan geven. Ook de Nederlandse podotherapeuten zijn weinig te spreken over de aparte klompschoenen.

Lees meer
Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Wetenschap achter Ureum. Nu ook in de praktijk!

Eén van de meest voorkomende voetproblemen welke wij tegenkomen in de praktijk, is de verdikte, extreem droge (voet)huid. Hoe het natuurlijke element Ureum de hydratatie van de huid van de extreem droge voeten kan herstellen komt hierna tot uitleg. Na elke voetbehandeling masseren wij de voeten standaard in met Ureum voetlotion.

Lees meer
Slippers slecht voor je voeten! (Zomers nieuwtje)

Slippers slecht voor je voeten! (Zomers nieuwtje)

Nu het nog zomer is en veel mensen graag de hele dag makkelijk op slippers willen blijven lopen, willen wij graag de volgende feiten onder de aandacht brengen. Naast Crocs (waarover wij in één van de volgende blogs iets willen vermelden!), veroorzaken slippers in het algemeen heel vaak verschillende klachten aan de voeten. Eén van de klachten die ze veroorzaken is de zogenaamde ‘hielspoor’: een ontsteking/irritatie van de peesplaat onder de voet, de zgn. Fasciitis plantaris.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews