Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Argan olie .. het  'Marokkaanse goud' (1)

Argan olie .. het  'Marokkaanse goud' (1)

Argan olie is een bijzondere, zeldzame olie die de afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko, het land waar de Argan olie vandaan komt. Tot bijna 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke goedje, terwijl Berbervrouwen rondom de Argan boomgaarden het 'Marokkaanse goud' al vele eeuwen gebruiken.

Sinds kort kunt u dit artikel ook in onze praktijk kopen.

In deze Blog zal het gaan over de huidverzorging, maar er zullen nog 2 Blogs volgen waarbij wij meerdere opmerkelijke toepassingen zullen noemen waarbij Argan olie gebruikt kan worden.

Lees meer
Vragen over blaren!

Vragen over blaren!

Met blaren heeft bijna iedere wandelaar weleens te maken gehad. Heel houden of doorprikken!! Maar je kunt natuurlijk beter voorkomen dat je blaren krijgt. Hieronder behandelen we enkele vragen over blaren. Om gelijk maar een illusie weg te nemen: dé gouden tip bestaat niet. Iedere wandelaar heeft andere voeten en voetblaren kunnen heel uiteenlopende oorzaken hebben. Wat bij de een goed werkt, hoeft niet per se bij de ander ook een succes te zijn. De oplossing zal je uiteindelijk zelf moeten vinden met hierna aangegeven zgn. checklist!

Lees meer
Vraag en ... Antwoord!

Vraag en ... Antwoord!

Hebt u een vraag op het gebied van voetverzorging. Dan hebben wij goed nieuws! Eén dezer dagen verschijnt de grootschalig opgeschoonde Module 'Vraag en antwoord' op onze website. Wij hebben de afgelopen paar jaar een bonte verzameling van vragen ontvangen van cliënten welke wij nu in een gebundelde vorm in een module hebben samengevat en deze graag met u willen delen..

Lees meer
Puimsteen

Puimsteen

Puimsteen is ideaal voor het verwijderen van (harde) overtollige huid (eelt) op de voeten, handen en knieën. Puimsteen is een poreus natuurproduct, een vulkanisch gesteente welke door de grote hoeveelheid kleine holtes zeer licht aanvoelt.

Lees meer
Kloven, preventief onderhoud (deel 2)

Kloven, preventief onderhoud (deel 2)

Pak hielkloven aan. Aan deze vorm van hielpijn kunt u veel zelf doen zonder een voetspecialist te hoeven raadplegen. Hielkloven kunnen zeer pijnlijk zijn en gaan niet over als u het verwaarloost. Zorg daarom goed voor uw huid, vooral bij uw hielen. Houd het soepel, verwijder eelt, bezoek een pedicure en draag goede schoenen met een gevormd voetbed (zgn. therapiezolen).

Als u niet zeker bent van uw probleem met hielkloven of andere hielpijn: kom dan langs bij ons. Wij zoeken uit wat er precies aan de hand is en wat eraan gedaan kan worden.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews