Pedicure blog

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Pedicural Voetzorg, de laatste tips en adviezen voor uw voeten of andere ontwikkelingen uit de Pedicure branche? Volg dan onze blog!

 

 

Reuma (thema 5.)

Reuma (thema 5.)

Inmiddels zijn we aangekomen in deel 5 van onze serie 'Voetproblemen'. Deze omvatten de overkoepelende problemen van de voet. Wij noemen diabetes en reuma. Om redenen dat wij in de website alles over diabetes vermeld hebben staan, hebben wij deze keer gekozen een weblog aan Reuma te wijden. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Reumatische aandoeningen zijn onder te verdelen in 3 hoofdgroepen: ontstekingsreuma, artrose en wekedelenreuma.

Lees meer
Dementie en voetverzorging!

Dementie en voetverzorging!

Dementie is een omschrijving voor een situatie waarbij er achteruitgang van het denkvermogen en verandering in het gedrag optreedt. Geheugenstoornissen alleen maken iemand niet dement en niet bij alle vormen van dementie komen geheugenstoornissen voor. Er kunnen o.a. problemen zijn met taal, uitvoeren van handelingen, rekenen en het besef van tijd. Gedragsveranderingen kunnen bestaan uit passiviteit of initiatiefverlies, maar ook kan er bijvoorbeeld onrust en agressie optreden. Er wordt pas over dementie gesproken als de klachten zo ernstig zijn dat ze het functioneren in het dagelijks leven beïnvloeden.

Lees meer
Hypermobiliteit (thema 4.)

Hypermobiliteit (thema 4.)

Hypermobiliteit, een chronische aandoening die verwant is aan reuma en die niet zo heel bekend is maar toch een niet te verwaarlozen aantal mensen treft is hypermobiliteit of het hypermobiliteitssyndroom (HMS). In het hele lichaam heeft u ligamenten (gewrichtsbanden) die de botten bij elkaar houden. Bij hypermobiliteit zijn deze banden in het hele lichaam te slap of te lang. Over de oorzaken en symptomen leest u hierna.

Lees meer
Enkelklachten (thema 3.)

Enkelklachten (thema 3.)

Pijnlijke enkels belemmeren je bewegingsvrijheid. Er zijn meerdere soorten enkelklachten. Instabiliteit van het enkelgewricht is de belangrijkste oorzaak van enkelklachten. Wat de oorzaken, gevolgen en behandelingen daartegen zijn, leest u hierna!

Lees meer
Wist u dat ….

Wist u dat ….

In 'Wist u dat' deel 7 vertellen wij een aantal feitjes over Pedicural Voetzorg.

Lees meer

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure behandeling?

Afspraak maken
Bekijk en schrijf reviews